Ajánló

Kismamák és kisgyermekes anyukák visszatérésének ösztönzése és segítése a munkaerőpiacra

Megnyílt a jelentkezés a Design Terminal őszi Mentorprogramjába

Ősszel folytatódik a Design Terminal programja, amelyben innovatív vállalkozások fejleszthetik terméküket, szolgáltatásukat. A következő  szemeszterre augusztus 4-ig pályázhatnak a startup csapatok.

A Design Terminal kiemelt feladatának tartja a nők, a kismamák és a kisgyermekes anyukák szerepének erősítését a vállalkozói szférában. Az előző szemeszterben elindított ösztöndíjprogram hozzájárul a vállalkozói szemlélet erősítéséhezés, ösztönzi a kismamák és kisgyermekes anyukák visszatérését a munkaerőpiacra. 

A július 4-én zárult tavaszi szemeszter 10 csapata közül kettő is kismama, illetve kisgyermekes anyuka alapítóval (Art Bridge és SteadySkills), 3 pedig női alapítóval (BlueBenu, Motivive és ViddL) vett részt a programban.

A vállalkozások 3 hónapos, intenzív és térítésmentes vállalkozásfejlesztésen vehetnek részt a Design Terminalban, melyhez havi rendszerességű ösztöndíj társul a program ideje alatt. A hazai és nemzetközi mentorok segítsége mellett a résztvevők a Design Terminal nagyvállalati partnereivel is együttműködhetnek.

A Mentorprogramba olyan vállalkozásokat is vár a Design Terminal, amelyek üzleti megoldásukkal valamilyen társadalmi kihívásra is innovatív megoldást nyújtanak. Az elmúlt évek mentoráltjai között szerepelt a kerekesszékesek közlekedését segítő Route4U, az energiatermelő utcaburkolatot fejlesztő Platio, a sürgősségi betegellátást könnyítő GyermekSOS, vagy a látássérülteket az olvasás öröméhez juttató GlovEye.

A Design Terminal innovációs ügynökség augusztus 4-ig várja a leginnovatívabb hazai és nemzetközi startupok jelentkezését Mentorprogramjának őszi szemeszterére, amelyre július 4-én nyílt meg a jelentkezés az innovációs ügynökség honlapján. A program erőssége a hazai és nemzetközi szakemberekből álló mentorcsapat, akik közreműködésével üzleti modelljüket, terméküket és szolgáltatásukat is fejlesztik az induló vállalkozások. A mentorálás során igazi közösség alakul ki, számos workshoppal, négyszemközti mentorálással, közösségépítő programokkal. A csapatoknak közösségi iroda biztosított, ösztöndíjat kaphatnak, kapcsolatot építhetnek hazai és külföldi befektetőkkel, valamint nagyvállalatokkal is.

A pályázati információk a Design Terminal honlapján érhetők el: jelentkezés a Mentorprogramra.

Hasonló tartalmakért iratkozz fel ingyenes hírlevelünkre!
 

Kölöknet hozzászólás

aláírás