AjánlóKönyv

A csőevő duhajka meséi

Laár András szürreális meseregénye igazi buddhista mese. A belső utazás során mindenki felfedezheti saját lelki gazdagságát. Kiskamaszoknak és szüleiknek ajánljuk.

A következő kép nem jeleníthető meg, mert hibákat tartalmaz: „http://www.koloknet.hu/files/186_laar.jpg”.A Jaffa Kiadó gondozásában megjelent kötet nemcsak történetével, de nyelvével is elvarázsol: „Ha nem félnek az ökölorrú zürjénposzátától, kibírják a vátlák tokkantását és tudnak nemet mondani egy zúgó bakterka követelésére – akkor valószínűleg maguk is elboldogulnának Lehetország csodálatos tájain Akárkivárostól Ordítóházáig. Máskülönben jól jöhet az iránymutatás, mert aki túl komolyan veszi magát, még a végén valóra válik!”

Az elbeszélő vérbeli álmodozó, aki már mindenfelé járt a való világban, és most elhatározza, hogy ellátogat Lehetországba és annak fővárosába, Akárkivárosba is. Itt találkozik a csőevő duhajkával, a kiváló rejtekezővel, aki az elhullajtott vagy őrizetlenül hagyott csöveket felszedegeti, és tágas földalatti raktárában helyezi el. Csőszegény évszakokban rájár az ereszcsatornákra, kirángatja az elhagyatott házak falából a régi használaton kívüli vízvezetéket, a kertekből ellopja a slagot, és megdézsmálja az őrizetlenül hagyott biciklik csővázát. A csőevő duhajka végigkalauzolja az elbeszélőt az országban, és rengeteg izgalmas történetet mesél neki az ott élő különös és furcsa teremtményekről.

Megjelent a regény hangoskönyv változata is bónusz mesével, amelyet Laár András nem csak elmesél, de még saját zenéjével is színesít.

 
Címkék: könyv, kiskamasz

Kölöknet hozzászólás

aláírás