AjánlóKönyv

"A gyerekemet szeretem, anyának lenni utálok"

Angéla Murinai a 10 okom a haragra című kötete után újabb könyvet jelentetett meg, amely a patriarchátus okozta károk közül most az anyaság nehézségeire hívja fel a figyelmet, és arra keresi a választ: ha a nők tömegei szeretik... »

Hogyan tudjuk megszerettetni az olvasást a gyerekekkel? Olvasáskutató válasza

Vass Dorottea nemrég megjelent Olvasásmotiváció című könyve óvodásokat és iskolásokat nevelő szülőknek és szakembereknek ad stratégiákat arra, hogyan szerettessék meg ezzel a korosztállyal az olvasást. Emellett olyan kérdésekre... »

Makettpályázat gyerekeknek - óvodások, iskolások, családok is pályázhatnak!

Fantázia-sziget makettpályázat 2023: jelenítsd meg egy nyomtatásban megjelent mese, illetve gyerekregény konkrét jelenetét! Ha egyedül nem megy, pályázz a nagyszüleiddel közösen! »

Meseíró pályázat 7-16 éves gyerekeknek!

Április 12-ig lehet jelentkezni a Janikovszky Éva meseíró pályázatra, amelyet 7-16 éves gyerekek számára, három korosztályban hirdetett meg a Fővárosi Szabó Ervin Könyvtár a Móra Könyvkiadóval közösen, Budapest Főváros... »

Ne kudarcként éljük meg a tehetséget!

„Az értékpusztítás első menetben az, amikor a kisgyerek nem kap a fejlődésének megfelelő ellátást, és így a tehetséges kisgyerekből nem lesz tehetséges felnőtt. Ez a veszteség azonban eltörpül ahhoz a pusztításhoz képest, amit... »

Ünnepi Könyvhét 2020 – Mesés könyves Kalandok a Móra Kiadóval

2020-ban számos rendhagyó dolgot próbálhattunk ki, szeptemberben ilyen lesz a digitális könyvhét. »

Bartos Erika-nap 2020. január 25-én

Bartos Erika, vagyis Bogyó és Babóca meg a Brúnó-mesék alkotója február elején ünnepli születésnapját. Arra gondoltuk, hogy meglepjük valamivel, amihez szeretnénk a Te segítségedet kérni. Egy szerzőnek a legszebb ajándék, ha... »

Molnár Krisztina Rita, Lackfi János: Titkos versműhely

Rendkívül izgalmas és szórakoztató könyv azoknak, aki szeretnek verset írni, akik szeretnének verset írni és azoknak is, akik nem szeretnek, nem is szeretnének, de mégis érdekli őket, hogyan is működik ez a mesterség. Bátorít,... »

M. O. Walsh: Fényed ki ne hunyjon

Megdöbbentően bölcs és megrendítően őszinte regény szívfájdalomról, bűnről és szerelemről. »

Digitális formában jelenik meg a Boribon, a játékmackó

Különleges megjelenést tudhat maga mögött digitális mesekönyveket készítő BOOKR Kids: július 22-én egy olyan történetet adott ki, amely először közel 60 éve jelent meg, és amelyen azóta gyermekek generációi nőttek fel. Marék... »

A babamentő inkubátorból a családba – könyv az örökbefogadásról

Őszintén az örökbefogadásról – ez is lehetne a címe annak a tizenhárom interjúból álló kötetnek, mely a Harmat Kiadó gondozásában jelent meg Igazibb az igazinál címmel. A családok történetét bemutató könyv rámutat arra, hogy az... »

10 könyvheti újdonság gyerekeknek és felnőtteknek

Minden olvasni szerető embert nagy örömmel tölthet el, hogy egy ilyen kis országban, mint a miénk, nincs két hónap a két nagy könyvünnep között, mégis, mindkettőt emberek ezrei látogatják. Átlapoztuk a 87. Ünnepi Könyvhét... »

Micimackó és Őfelsége: egy barátság – évfordulókkal

Nagy–Britannia legkedvesebb mackója és Őfelsége, a Királynő idén egy figyelemreméltó évfordulót ünnepelnek   »

Pályázatok óvodásoknak és kisiskolásoknak – és az egész családnak

Első olvasására kicsi bonyolult a kiírás, de gyakorló pedagógsuoknak nem fog gondot okozni az értelmezése. A gyerekeknek szerencsére csak annyit kell mondani: "Játsszátok el és/vagy rajzoljátok újra Forrai Katalin Daloló... »
címke:könyv

Óvodásoknak szóló mesekönyv jelent meg a gyermekjogokról

Az elveszett madártoll címmel gyermekjogokról szóló, óvodásoknak írt mesekönyvet mutattak be a 23. Budapesti Nemzetközi Könyvfesztiválon. »

Kevesebbet olvasnak a gyerekek – megoldás lehet-e az e-book?

Naponta tapasztaljuk, kutatások mutatják ki, láthatjuk a saját szemünkkel, hogy a fiatal korosztály egyre kevesebbet olvas. Azt is tudhatjuk, hogy kevesebb könyv fogy, és látjuk, hogy az Y és Z generáció tagjai inkább a... »

A te meséd is benne lehet egy könyvben!

Már egy évtizede zajlik a program, és idén is nagy erőkkel dolgoznak a szervezők azon, hogy ősszel ismételten megjelenhessen az új „Mesém” című kötet, amelyhez már várják a "szerzők" jelentkezését. »

Még az idén megjelenik a 8. Harry Potter-könyv!

Még idén a kezükbe foghatják a Harry Potter-rajongók azt a könyvet, amely a J. K. Rowling-regénye nyomán született színművet tartalmazza - írja a BBC News. »
címke:könyv