AjánlóKönyv

Tehetünk ellene?

A gyermeki agresszió

A könyv olyan szemléletet, gondolkodásmódot kínál, amely segít megérteni a jelenséget, és ott és akkor megtalálni a megoldást, amikor arra szükség van. Szülőknek ajánljuk.

A következő kép nem jeleníthető meg, mert hibákat tartalmaz: „http://www.koloknet.hu/files/197_agresszio_buda_kicsi.jpg”.Buda Mariann Dinasztia Kiadó gondozásában megjelent könyve megszólítja a szülőket. A szöveg hozzájuk beszél, folyamatosan fenntartva a szinte személyes kontaktust. A téma okos, ám mindvégig könnyű, mesélő hangnemben való kibontása mégis létrehoz egyfajta távlatot, a jobb áttekintést biztosító perspektívát. Innen nézve a szülői viselkedés, a családi kapcsolatok rendszere valami nagyon izgalmas, szövevényes, ám megérthető világ, s saját viselkedésünk éppúgy megérthető benne, mint a gyermeké.

Tehetünk ellene? – A gyermeki agresszió; olvashatjuk a kötet borítóján. A kérdő módban megfogalmazott cím beszélgetésre, együtt gondolkodásra invitál, nyitott, befogadó attitűdöt teremt az olvasóban. S aki ezzel az attitűddel veszi kézbe a kötetet, nem fog csalódni. Buda Mariann útmutatása a gyermek agresszív viselkedéseinek minél pontosabb megismeréséről, a támogató környezet és a helyes nevelői magatartás kialakításáról szól. A feladat nagy, a szöveg mégis reményt kelt: valahogyan a sorok között megbújik a hit (sőt tudás), hogy mindez megcsinálható...

Hasonló tartalmakért iratkozz fel ingyenes hírlevelünkre!
 
Címkék: könyv

Kölöknet hozzászólás

aláírás