AjánlóKönyv

Könyvajánló: A 21 századi tanár

A külföldön már népszerű tanulásszervezési módszer kézikönyve most először olvasható magyarul – a hazai oktatási rendszerre adaptálva, a Tanárblog.hu népszerű szerzőjétől, olvasmányosan, gyakorlatiasan.

Mitől lesz hatékony, produktív és korszerű egy pedagógiai módszer a 21. században? A válasz az innovációban, a játékosságban és a belső motivációban rejlik. Az új kiadványban megismertetett módszer mindhármat ötvözi magában, ez pedig nem más, mint a gamification, vagyis a játékosság módszere. Nagy előnye, hogy megoldást nyújt mindazokra a nehézségekre, amivel korunk pedagógusai – így Ön is – küzdenek:

Hogyan lehet az osztály minden egyes tagjára differenciálni?

Hogyan lehet felszámolni a motiválatlanságot és a teljesítményszorongást?

A nagy tananyagmennyiség mellett hogyan készítse fel az iskola az életre a gyermeket?

A módszer valójában nagyon egyszerű: a játék élményszerűségét, természetes motiváló erejét használja fel; ötvözve a videojátékok pontokat gyűjtő, szinteket ugró struktúrájával: a diákok magukénak érzik az iskolai előmenetelük irányítását, saját maguknak jelölnek ki célokat, amit a saját maguk által megtervezett úton, módszerekkel érnek el. A büntetés és megbélyegzés helyett lehetőségük van arra, hogy hibázzanak, és a javítás lehetőségét a módszer felépítése eleve tartalmazza.

A könyvben megismertetett módszert alkalmazva hatékonyan és könnyedén tudja ezt megoldani. Gyakorlati ötletek, tapasztalatok segítik abban, hogyan strukturálja a feladatokat, tananyagot, hogyan ütemezze a haladás tempóját, mindezt a sikeres és eredményes munka érdekében.

Ajánlott olvasmány

  • tanítóknak,
  • általános iskolai középiskolai tanároknak.

A kiadvány felépítése

Előszó

Baj van, nem is kicsi

A jövő képességei

Tanár a présben

IKT és a tanár

Még elvek és minden egyéb, amire a rendszer épül

A rendszer valóban beindul és már élhető (2.0)

IKT és a diák

A pontrendszer evolúciója

Gyakran ismételt kérdések, avagy GYIK

Mit gondolnak a diákok?

Pontrendszer lépésről lépésre

Az értékelési rendszer adaptációja

Utószó

A könyv itt elérhető

Hasonló tartalmakért iratkozz fel ingyenes hírlevelünkre!
 

Kölöknet hozzászólás

aláírás