AjánlóKönyv

Megjelent a Skanzenben játszódó mesekönyv

A Mákszem és Gubó eltűn(őd)ik című könyvet a szentendrei Skanzen mesebeli környezete ihlette; a főszereplő ikerpár a múzeum álomszerű csodavilágában indul kalandokra, melyek során többek kiderül, boszorkány-e valójában Telihold néni, mit tud az Illatos lányka, ki az a Mitmitke, és ki nyivákol a vízimolnár padlásán.

A mesét 8-12 éves gyerekeknek ajánlja a szerző, akivel egyébként december folyamán többször is találkozhatnak az olvasók. A könyvbemutatókon részt vesz az elbűvölő illusztrációk készítője, Schall Eszter, sőt páran a történet szereplői közül is felbukkannak.

A könyvbemutatók időpontjai

2015. december 4., péntek 17:00 - Biatorbágy, Kisgombos Mesebolt

Programok: felolvasás, dedikálás, fonalból pulikutya-készítés, Mákszem és Gubó kifestő, gyógytea-kóstolás Telihold nénivel, pipacsszörp- és mákosguba-kóstolás

2015. december 6., vasárnap 14:00-18:30 - Budapest, Duna Pláza

Programok: mesefelolvasás, dedikálás, kreatív foglalkozások: pulikutya-készítés, molnárkodás, ismerkedés a molnárok eszközeivel, munkájával.

2015. december 13., vasárnap 16:00-18:00 – Szentendrén a Főtéren, a Líra könyvesbolt előtt

Programok: felolvasás, dedikálás, a mesebeli tepertős pogácsa kóstolása, Telihold néni gyógynövényei, találkozás a molnárral.

“A jó mesék nemcsak a csodák birodalmát nyitják meg a gyerekek előtt, hanem útravalóul is szolgálnak számukra. Molnár Krisztina Rita meséje igazi hamuban sült pogácsa: olyan világot idéz, amelyben régi mesteremberek tudása elevenedik meg azzal a céllal, hogy a mai gyerekeknek is hasznára váljék. A mese kíváncsi és bátor ikerpár hőse, Mákszem és Gubó kalandos utat járnak be a Skanzenben, melynek során egy másik valóságsíkot és önmagukat is mélyebben megismerik. A történetet azoknak ajánlom, akik nem félnek a látható dolgok mögött rejlő titkokat megismerni. “ Boldizsár Ildikó

A könyvbe itt lehet beleolvasni

 
Címkék: könyv, skanzen

Kölöknet hozzászólás

aláírás
 
X Karácsonyi könyvvásár