AjánlóKönyv

Megjelent! Peer Krisztina: Mi bántja a gyerek lelkét? 150 kérdés gyermekkori pszichés megbetegedésekről

Peer Krisztina gyermekpszichológus első önálló könyve Mi bántja a gyerek lelkét? címmel jelent meg a Tea Kiadó gondozásában. A Kiadó a Babázz lazán! című könyvvel megkezdett sorozatot folytatja ezúttal gyermekkori pszichés megbetegedésekről szóló könyvével.

Ha egy hideg estén a gyerek mezítláb rohangál otthon a konyhakövön, majd másnap felfázásra panaszkodik, nem esünk kétségbe a szükségesnél jobban. Pontosan látjuk az ok-okozati összefüggést. Tudjuk, mi a teendő, a helyzet ismerős és átlátható. Nem így a pszichés eredetű megbetegedéseknél.

Miért fáj a gyerek hasa állandóan? Baj, hogy fél az idegenektől? Ha túlságosan kötődik a szüleihez, akkor is egészséges felnőtt lesz belőle? Eleget evett? Túl sokat evett? Biztosan nem lesz anorexiás? Lehet egy kisgyerek depressziós? Normális, hogy nem szólal meg az óvodában? Mi számít egyáltalán normálisnak? Mi a teendő?

A szerzőről

Peer Krisztina, klinikai gyermek szakpszichológus és két kisgyermek édesanyja. Szociálpedagógusként kezdte pályafutását, dolgozott gyermekjóléti szolgálatban családgondozóként, és általános iskolában hátrányos helyzetű fiatalokkal is. Évek óta a Babanet és Kölöknet portálok szakértője. Idén jelent meg első önálló könyve, Mi bántja a gyerek lelkét? címmel.

Legyen szó csupán aggodalomról vagy tényleges intő jelről, a probléma soha nem egyszerű. Nehéz a szülőnek, a nevelőnek, de legfőképpen a gyermeknek. Ez a könyv igyekszik segíteni abban, hogy egy esetleges problémát minél előbb felismerjünk, és ezáltal az érintett gyermek és család minél előbb megkaphassa a szükséges segítséget vagy épp ellenkezőleg – megnyugtassa az aggódó anyukát: ez a gyerek tökéletesen rendben van.

A Tea Kiadó a már megkezdett hagyományokat folytatva kérdés-válasz formában dolgozza fel a leggyakoribb pszichés gyermekbetegségeket, érthető, olvasmányos stílusban. A szöveget szakértői megjegyzések egészítik ki, és érintett szülők beszámolói teszik emberközelivé és életszerűvé.

A könyv nem kész megoldásokat kínál a szülőknek, hanem szeretne segíteni eligazodni abban az útvesztőben, amelybe egy érintett család kerül sokszor teljesen felkészületlenül. Épp ezért a 150 feltett és megválaszolt kérdésen túl áttekintést ad a gyermekpszichiátria mai helyzetéről, és a szakemberválasztás kényes kérdéséről is.

A sorozat eddig megjelent kötetei

Szilágyi Diána: Babázz lazán! 180 kérdés és válasz zöldfülű szülőknek

Praktikus kalauz kismamáknak, kezdő szülőknek, gyereket tervezőknek, mely megválaszolja azt a 180 kérdést, amely egészen biztosan felmerül mindenki fejében. Érthető, olvasmányos stílusával egyszerre hasznos és informatív, ugyanakkor szórakoztató kézikönyv életteli, színes illusztrációkkal.

 

Andrew G. Marshall: Szeretlek, de miért én vagyok mindig az utolsó?

A könyv két központi témát jár körül: hogyan őrizzük meg házasságunk épségét és hogyan neveljük szép fokozatosan önállóságra a gyerekeinket, ami nem csak nekik, de nekünk is jó lesz.

 

Kölöknet hozzászólás

aláírás
 
XMi bántja a gyerek lelkét? - Teakiadó