AjánlóKönyv

Sárkány a lépcsőházban

Jancsi pont szilveszterkor született – így a család elmondhatja, hogy azóta minden év jól kezdődik –, ám mire négyéves lesz, édesapjának már nem az anyukája a felesége, hanem Ági...

Nádori Lídia meséjében Jancsi élete a gyerekekre jellemző varázslattal teli: anyukájával és nagymamájával, meg a pofon- és pusziboltos Virág Lacival karöltve számos furcsa-hétköznapi kalandban van része: meglátogatja egy először félelmetesnek tűnő, de magányos bagoly, a mentőautója olyan ciripelésbe kezd, mint egy tücsök, s a nagyon beteg nagymama úgy távozik el, hogy meglovagol egy papírsárkányt.

Kun Fruzsina illusztrációi kedvesek, bájosak, olykor szürreálisak, de minden ízükben értik a gyerekeket. Azt is, hogy a gyerekeknek mennyire fontosak a felnőttek számára feleslegesnek tűnő részletek: egy kapucsengő, egy kávésbögre, egy gyertya.
A Naphegy Kiadó igényes, kedves és tartalmas mesekönyvét már a kiscsoportosnak is bátran mesélhetjük, de számítsunk rá, hogy a kicsi számtalan kérdéssel gondolja majd tovább Jancsi mindennapjait.

 
Címkék: könyv

Kölöknet hozzászólás

aláírás
 
XMi bántja a gyerek lelkét? - Teakiadó