Ajánló

Eltűnt gyerekek világnapja - május 25. - Les recherches continuent - Engedj el! - Goztola Krisztina első önálló kisjátékfilmes alkotása

Az eltűnt gyermekek világnapja  Ronald Reagan amerikai elnök által 1983-ban kezdeményezett nemzetközi emléknap, melyet az 1979. május 25-én New Yorkban eltűnt 6 éves kisfiúra, Etan Patzra és sorstársaira emlékezve tartanak ezen a napon. Ennek hatására új jogszabályokat vezettek be az Amerikai Egyeült Államokban. Etan volt az első, akinek a fényképe megjelent a boltokban a tejes-dobozok oldalán, ami azóta gyakorlattá vált. Az eltűnt gyermekek emléknapjáról jelenleg 23 ország, május 25-én emlékezik meg, köztük Magyarország is. Hazánkban az Ezer Lámpás Éjszakája civil kezdeményezést 2011-ben indították el azzal a céllal, hogy felhívják a társadalom figyelmét a gyermekeltűnések aggasztó jelenségére. A program a nemzetközileg is bejegyzett Eltűnt Gyermekek Világnapjához kapcsolódik. Céljuk, hogy segítséget nyújtsanak az eltűnt gyermekek minél hatékonyabb felkutatásában és felhívják a figyelmet a preventív intézkedések fontosságára.

 

 

A Les recherches continuent - magyar címe Engedj el! - Goztola Krisztina színésznő-producer és Budapest-Párizs központú filmes cége, a Jona Films Paris első önálló kisjátékfilmes alkotása. A népszerű olasz író, Giorgio Scerbanenco novellája alapján készült film egy 4 éves kislány eltűnéséről szól, akinek a megtalálásáért az édesanya a végsőkig harcol. A dráma 2018-ban elnyerte a Bujtor István Filmfesztivál fődíját, majd rendhagyó módon két alkalommal is levetítették a Los Angeles-i magyar filmfesztiválon. A filmet Párizsban forgatták francia színészekkel, amerikai rendezővel, Clayton Burkhart-al.

 

A kisjátékfilm magyar felirattal itt megtekinthető.

Hasonló tartalmakért iratkozz fel ingyenes hírlevelünkre!
 
Címkék: ajánló, film

Kölöknet hozzászólás

aláírás