Ajánló

A sima kocka már nem elég? Megnyitott az erőszakmentes játékok boltja

Magyarországon is megnyitotta első üzletét, a világ legnagyobb, kreativitást fejlesztő és oktató játékokra specializálódott játékbolt hálózata az Imaginarium, amely nem forgalmaz erőszakhoz kötődő és szexista játékokat.

A spanyol Imaginarium filozófiájának meghatározó eleme, hogy a mai kort jellemző agresszivitástól azzal tartja távol a gyermekeket, hogy nem fejleszt, és nem árusít szexista, illetve háborús játékokat. Termékeik közt nincsenek rajzfilmmel vagy mozifilmmel kapcsolatos játékok sem, amelyek körében nem ritka az erőszakos tartalom. A bolt attól is különleges, hogy a felnőttek nagy, kék, ovális bejárata mellett, a kisgyermekek az ajtó kicsinyített másán léphetnek be smiley

Borsi Andrea, gyermekpszichológus az eseményen elmondta: tapasztalatai szerint nagyon sok szülő azért nem játszik gyermekével, mert úgy tartja, ő maga nem tud játszani. Másoknak a piacon jelenleg kapható játékok nem elég vonzóak. Egy biztos: a sima kocka már nem elég. A gyermekpszichológus szerint azok a gyerekek, akik megtanulnak játszani, egyben megtanulnak tanulni, és – miközben személyiségük fejlődik –, a munka világában is sikeresebbek lesznek. A számítógépes játékok ugyan nem megkerülhetők, de gyakori az agresszív tartalom, ami a gyermekek személyiségfejlődésére is negatív hatással van. Az Imaginarium megjelenése nemcsak azért örömteli, mert kerüli a szexista, erőszakra buzdító játékokat, hanem azért is, mert játékaik forma és színvilága is hozzájárul a gyermekek kreativitásának fejlődéséhez. KicoNico, a bájos kis kabalaállat pedig, szándékos tökéletlenségével segíti az elfogadás képességének erősítését.

Balázsy Panna gyermekkönyv szerző szerint: az Imaginarium már nevében hordozza azt, ami a játék lényege: a fantázia. Emlékezzünk vissza saját gyerekkorunkra, amikor egy bottal vagy egy kaviccsal is órákig tudtunk játszani. Panna saját lányainak is szeret olyan játékokat venni, ami fejleszti a gondolkodásukat és beindítja fantáziájukat, illetve előszeretettel mesél esténként fejben kitalált meséket lányainak.

 

Kölöknet hozzászólás

aláírás
 
X
Kamaszmentő - TeakiadóNem születtél anyának! - TeakiadóMi bántja a gyerek lelkét? - Teakiadó