Ajánló

Olvasnivaló tiniknek

Csillagvonatok - Philip Reeve új sci-fije

Ha az online kütyük helyett szívesebben látnál a gyerkőcöd kezében könyvet, de egyre nehezebben veszed rá az olvasásra, akkor ez a rovat segíthet neked. Sorozatunkban tizenéveseket kérünk meg, hogy olvassanak el és értékeljenek új, frissen megjelenő könyveket: hétről hétre olyan olvasnivalókat mutatunk be, amit a tinik is bátran ajánlanak az osztálytársaiknak, így mi is jószívvel osztjuk meg a véleményüket.

Amikor a tizenöt éves Sári kézbe vette a kötetet, a könyv címe azonnal megfogta, és már a rövid ajánló, a fülszöveg is felkeltette az érdeklődését. A történet hőse ugyanis Zen Starling: zilált életű tini, ügyes kezű tolvaj és "railhead", vagyis vonatmániás sínkósza, aki nemcsak a jó zsákmány reményében, de pusztán az utazás élményéért és az intelligens mozdonyok társaságáért is gyakran nekivág a csillagok közé vezető útnak.

A főhőssel könnyen lehetett azonosulni Sári szerint, és számára igazán felemelő volt végre egy olyan könyvet olvasni, ami nem is nagyon fiús és nem is nagyon lányos.

„Maga a tartalom fordulatos és izgalmas. Nekem nagyon tetszett benne, hogy az ember eltudja hinni: ilyen lesz a távoli jövőnk. Szerintem érdekes elképzelés vagy ötlet, hogy lesz esetleg egy olyan közlekedési mód, ami lehetővé teszi a bolygók közti gyors utazást. – mondja Sári.”

Ő persze gyakorlott könyvmoly, aki napi szinten falja az érdekes történeteket. Van összehasonlítási alapja, amikor azt mondja: „élvezetes volt az olvasás, mert a történések haladtával az író néha teret ugrik és azt is megmutatja, hogy az egyes mellékszereplőket mi vitte arra, amit később tesznek. Szerintem ritka az olyan könyv, amiben ilyen jól összefutnak a mellékszálak a fő szállal, és mind lezárul, nem marad lógva a könyv végeztével.”

Sári ajánlása:

„Kimondottan pozitív dolognak tartom, hogy nem a lassan kibontakozó szerelmi szál körül forog az egész sztori. Magát a könyvet csak ajánlani tudom bárkinek, aki a rengeteg romantikus könyv után, egy kis felüdülésre és egy izgalmas, elgondolkodtató történetre vágyik.”

 

Hasonló tartalmakért iratkozz fel ingyenes hírlevelünkre!
 
Címkék: ajánló

Kölöknet hozzászólás

aláírás