AjánlóProgram

A Bábszínházat sem kímélte a nagy eső

Superbrand-elismerés, Színikritikusok Díja-jelölések, fesztiválrészvételek, hat premier, új színház-pedagógiai program és kárfelmérés – indul a Budapest Bábszínház évada.

A 2015/2016-os évad egy óvodásoknak szóló bemutatóval indul a színházteremben október 1-jén. Beatrix Potter közkedvelt meseregényéből készült Nyúl Péter, amelynek létrehozói a Színikritikusok Díját, a Szabadkai Nemzetközi Gyermekszínházi Fesztivál és a Kaposvári ASSITEJ Gyermek- és Ifjúsági Színházi Biennálé Üveghegy-díját is elnyerő Boribon és Annipanni alkotói, azaz rendezőként Ellinger Edina, látványtervezőként Lisztopád Krisztina, zeneszerzőként Tallér Zsófia, a színpadi adaptációt pedig a Budapest Bábszínházban a Pettson és Findusszal bemutatkozott Fekete Ádám készíti. A nagyszínpadra készülő Nyúl Péter a CAFe Budapesti Kortárs Művészeti Fesztivállal közös program.

 

Az alsó tagozatosok novembertől ismét láthatják a nagyszínpadon Lázár Ervin klasszikusát, A legkisebb boszorkányt. A Lengyel Pál rendezte, Orosz Klaudia tervezte, 2000-ben bemutatott előadást Kuthy Ágnes újítja fel frissített szereposztással.

Bábok a vitrinben

Ehhez a bemutatóhoz kapcsolódik az évad első kiállítása, a Koós Iván Galériában a színház eddigi 66 évadában műsorra tűzött angolszász darabok bábjait láthatják az érdeklődők. A tárlatot már a szeptember 19-I, sok más izgalmas programot is kínáló Színházak Éjszakáján megtekinthetik a látogatók.

2016 elején a Játszó-téren két bemutatóval várjuk az óvodásokat. Január végétől látható a Gimesi Dóra azonos című meséjéből adaptált Csomótündér, amelynek rendezője Tengely Gábor, a látványt Michac Gábor jegyzi. Február végétől látható a Kistigris és Kismackó című előadás Kolozsi Angéla rendezésében, Sipos Katalin és Sisak Péter tervezésében. A darab a német író-illusztrátor Janosch Irány Panama! című meséjének bábszínpadi változata.

Újdonság a Mozgató névvel, Végvári Viktória vezetésével induló színház-pedagógiai program, erre a színház épületében dedikált termet alakítunk ki. A Magyartanárok Egyesületével közösen folyamatosan készülnek az előadásokhoz kapcsolódó, a színház honlapjáról letölthető segédanyagok az általános és középiskolások számára.

Márciusban ismét sor kerül a BÁBU Fesztiválra, ezúttal Lázár Ervin életművével a fókuszban. A Budapest Bábszínház továbbra is felvállalja a március 21-i Bábszínházi Világnap rendezvénysorozat koordinálását.

Elismerés a színháznak: superbrands

A nyár folyamán a Budapest Bábszínház a legkiválóbb márkák közé került. Idén 11. alkalommal ítélte oda a Superbrands Magyarország Szakértői Bizottsága a Superbrands díjakat. A 20 éve Nagy-Britanniából indult, ma már közel 90 országban átadott díjra érdemes márkákat egy jelenleg 21 tagú, független kommunikációs, marketing-, PR- és reklámszakemberekből álló bizottság választja ki. A jelölés kizárólag szakmai szempontok alapján történik, arra sem pályázni, sem jelentkezni nem lehet. A bizottság értékelése 2015-ben kiegészült a GfK Piackutató Intézet által a fogyasztók körében végzett online márkaismertség- és –kedveltség-kutatással.

Az elmúlt napok katasztrofális időjárása, az esőzések a Budapest Bábszínházat nagyon súlyosan érintették. A károk felmérése folyamatban van, a hibák javítása megkezdődött. „Bár jelentős veszteségeket szenvedtünk el, szerencse a szerencsétlenségben, hogy mindez nem évad közben történt, mert abban az esetben legalább két-három hétre le kellene állni az előadásokkal” – fogalmazott Meczner János, a színház igazgatója.

 

Kölöknet hozzászólás

aláírás
 
X
Nem születtél anyának! - TeakiadóMi bántja a gyerek lelkét? - TeakiadóKamaszmentő - Teakiadó
Nem születtél anyának! - Teakiadó