AjánlóProgram

Abaligeti cseppkőbarlang

A varázslatos szépségű cseppkőbarlang különlegessége, hogy állatvilága is rendkívül gazdag. Ne feledjük, hogy a barlangtúrához nyáron is jól fel kell öltözni, de az élmény megéri az előkészületeket!

A következő kép nem jeleníthető meg, mert hibákat tartalmaz: „http://www.koloknet.hu/files/160_abaliget_kicsi.jpg”.Az abaligeti cseppkőbarlangban ma is ott folyik az a patak, amelyik kialakította. Az 1380 méternyi feltárt részből 500 métert járhatnak be a látogatók. A patakszintről 78 lépcső vezet fel a Nagyterembe, ahol 18 méterrel vagyunk a patak fölött. A barlang gazdag állatvilágában megtalálhatóak az egysejtűek, kerekes-, fonalas-, gyűrűsférgek, puhatestűek, rákok, százlábúak, pókok, halak, kétéltűek és a denevérek is.

Április 1-től október 31-ig 8-18 óra között, csak szakszerű idegenvezetéssel látogatható. A túra hossza 1 km, időtartama 50 perc; minderről részletesebb felvilágosítást a 72/ 498-766 számon adnak.  A túrához érdemes jól felöltözni, mert a barlangban a hőmérséklet 10 és 13,6 Celsius-fok között mozog.

 
Címkék: program

Kölöknet hozzászólás

aláírás