AjánlóProgram

Állatijó bemutatók

A Budakeszi Vadasparkban minden hétvégén érdekes állatbemutatókkal várják a látogatókat! Az előadások a Vadaspark színpadán 11:00, 13:00 és 15:00 órakor kezdődnek. Júniusban a magyar kutyafajtákról és a ragadozó madarakról gyarapíthatjuk tudásunkat! 

A 2012-es év előadásainak tematikái:

Az alkalmazkodás mesterei

A bemutatók során a környezetünkben élő állatokat testközelből figyelheti meg és sok olyan részletet tudhat meg róluk, amit eddig nem is gondolt volna.
Testfelépítésükről, tulajdonságaikról, életmódjukról és természetesen a velük való helyes viselkedési formákról.

Ragadozó madarak

A vadasparkban bemutatott fajok egyedeinek látványetetése közben a hazánkban előforduló leggyakoribb ragadozó madarak külső jellegzetességeit ismertetjük. Felhívjuk a figyelmet a ragadozó madarak természetben betöltött szerepére, a védettségük okára, annak jelentésére és a rájuk leselkedő – emberi tevékenységből adódó – veszélyforrásokra.

Kiskerti ornitológia

Az egész Földünket benépesítő madarak sokoldalú alkalmazkodása nap mint nap lenyűgözi az embert. A bemutató során kiemelt figyelmet fordítunk azon fajokra, melyek etetéssel, itatással, odúk kihelyezésével közvetlen megfigyelésre és bensőségesebb kapcsolat kialakítására adnak lehetőséget.
Szemléltetésképpen a kereskedésekben beszerezhető, könnyen tartható fajok (papagájok, gerlék, kanárik, pintyek) népesítik be a bemutató színpadát, bemutatva a sokszínű madárvilág élőhelyi, táplálkozási, viselkedési sajátosságait.

Magyar kutyafajták

A bemutató a kutyák kialakulásának ismertetésével kezdődik, majd megvitatjuk a különböző kutyafajták származásának feltételezett módjait. Különös figyelmet fordítunk a kilenc magyar kutyafajta népszerűsítésére. A program ideje alatt kutyákat látunk munka közben: meggyőződhetünk fegyelmezettségükről, munkakedvükről, bohókás szeretetükről.

A pontos beosztást (dátumok, témák) a Vadaspark honlapján találják meg. 

 

Kölöknet hozzászólás

aláírás