AjánlóProgram

Big Bang Fesztivál

A magyarországi gyerekzenei programkínálaton belül új irányt képvisel a Millenárison 2011. március 12-én először megrendezésre kerülő Big Bang Gyerekzenei Fesztivál.

Zenei kalandozásra hívják az óvodás és kisiskolás korú gyermekeket a Millenárison, amely során a hangok világának egészen új formáit ismerhetik meg.

Felfedezhetik például, hogy ők maguk is zeneszerzők lehetnek. Megtapasztalhatják, hogy hogyan lehet zene és tánc segítségével elűzni az éjszaka lidérceit, vagy éppen Moholy-Nagy László munkái elevenednek meg előttük a zene hallgatása által.

A fesztiválon bemutatott programok egytől-egyig újdonságnak számítanak a magyar közönség számára, még hogyha a fellépők ismerősek is innen-onnan: Szabó Réka koreográfus rendhagyó zenés-táncos játszóteret hoz létre a Padláson, Méhes Csaba és a Brass in the Five új bemutatóval jelentkezik, akárcsak Kiss Erzsi, aki mostanáig inkább a felnőtt közönség számára volt ismert. A Flandriából érkező Muziektheater Transparant már szerepelt Budapesten az Őszi Fesztivál keretében egy felnőtt előadással, de hazájukban legalább annyira ismertek nagyszerű gyerekprodukcióik okán is. A lisszaboni zenésztrió Hangok a laborban című munkája pedig nálunk is ugyanúgy izgalmas újdonságnak számít, mint saját hazájában.

A Big Bang Fesztivál egy nemzetközi intézményhálózat keretében jött létre – a belgiumi Zonzo Compagnie kezdeményezésére –, amelyhez 2009-ben csatlakozott a Millenáris. A hálózat célja egy újfajta szemlélet népszerűsítése a gyerekzenei programok terén, amelyben előtérbe kerül az interaktivitás, a játékos kísérletezés. Jelenlegi tagjai:

• Zonzo Compagnie (Gent, Belgium)
• Bozar Palais des Beaux-Arts (Brüsszel, Belgium)
• Opéra de Lille (Lille, Franciaország)
• Fábrica das Artes – Centro Cultural de Belém (Lisszabon, Portugália)
• Stavanger Konserthus (Stavanger, Norvégia)
• Millenáris (Budapest, Magyarország)

Helyszín: Millenáris Park - Fogadó, Teátrum, Szabadtéri Színpad, Budapest

Időpont: 2011. március 12. szombat 10 óra

További információ itt található.

Hasonló tartalmakért iratkozz fel ingyenes hírlevelünkre!
 

Kölöknet hozzászólás

aláírás