AjánlóProgram

Csirke, csülök, zene, tánc, ólomkatona – Programkavalkáddal indul a május

A fővárosban, vidéken, szabad levegőn, teremben, alkotás, kiállítás, mese, történelemidézés, finom ételek, koncertek, tánc, játék, játék, játék... A legszebb anyák napja, amikor az egész családnak élményben van része.

Alkotónapi forgatag május elsején a Skanzenben

Fesorolhatalan mennyiségű program Szentendrén

Május első napját alkotókedvvel köszöntik a Skanzenben, hiszen a hagyományokhoz híven idén is megrendezik, sorjában 18. alkalommal az Alkotónapot. Gyerekprogramok garmadájával készülnek, lesz szobrászkodás, batikmese, bábjáték, zene és tánc. Ezen a napon kerül sor az új gyermek-élménypontok felavatására is. A nap témája ezúttal az alkotó családok és a családos alkotások. Az Alkotónapot a hagyományoknak megfelelően az idén is pályázat előzte meg, amelyre több mint 300 munka érkezett. Az ötletesnél ötletesebb pályaműveket a nagyközönség számára kiállításba rendezik, amit a program keretében nyitnak meg május elsején. A grafikák, festmények mellett akadnak a kiállításban szokatlan alkotások is, ilyen az ablakokba zárt világ, az álom szőtte takaró vagy a nagyik kincses doboza, de ezen a napon alkotni is lehet: virágszőnyeget szőhetnek, szobrászkodhatnak, batikolt papírból májuskosarat készíthetnek a gyerekek.

2016. május 01., vasárnap

Részletes program

 

Cifra Palota – MAMA

Interaktív programok tanulni vágyó gyermekeknek és felnőtteknek

A Cifra Palota azokat a családokat várja, amelyek aktívan, kreatívan, tartalmas programokkal szeretnék eltölteni az időt. A színpadon zajló zenés, tánc- és meseelőadások, valamint az előcsarnok többi területén megrendezett zenei és kreatív foglalkozások, készségfejlesztő programok és játékok kapcsolódnak a programsorozat heti témájához és a Müpa más előadásaihoz. 

2016. május 1., vasárnap 10:00-13:00

Üvegterem, Kék terem, Zászlótér, Átrium, (Előcsarnok)
Korosztály: 0-12 év

A rendezvényre a belépés díjtalan.

További információ

 

Csirke-csülök fesztivál a nagyvázsonyi Kinizsi Várban

Gasztronómia és történelem kicsiknek és nagyoknak

A kétnapos program egy hétre elegendő kulturális és gasztronómiai csemegével szolgál gyermekeknek és felnőtteknek egyaránt. Mátyás király Fekete seregének legbátrabb és legerősebb hadvezérének, Kinizsi Pálnak várában életre keltjük a történelmet, felidézzük a reneszánsz kort. A kétnapos időutazás során gyermekelőadásokkal, Csobánc vár vitézeinek korhű fegyverbemutatójával, a Szelindek középkori világzenei forgatagával, vásárral, pónizással várjuk a látogatókat. A régi mesterségek is bemutatkoznak, kipróbálhatják a gyermekek, milyen kovácsnak lenni, vagy éppen fazekasnak. Betekintést nyerhetnek a papírmerítő műhelybe, a várnyomdába, megmászhatják a Kinizsi vár tornyát, íjászkodhatnak, de akár az érmeverés tudományát is elsajátíthatják a vendégek.

2016. április 30 – május 1.

 

Részletes program

 

Készíts ólomkatonát!

Családi nap a Ganz Ábrahám Öntödei Gyűjteményben

Szombat délelőtt 10.00-13.00 óra között a fémöntés titkaiba nyerhetnek betekintést a látogatók. A résztvevők különleges ötvözetből készíthetnek segítségünkkel ólomkatonát, vagy kis tündéreket. A kész öntvényeket aztán múzeumpedagógusaink segítségével tovább díszíthetik.
Az öntés mellett a gyerekek megrajzolhatják a saját mesekönyvüket, elkészíthetik a múzeum lényleltárát. A résztvevők a „Vas-Rengetegben” elbújt kis katonákat, és mesebeli állatokat kereshetik meg és velük alkotják meg saját meséjüket. A 11.00 órakor kezdődő tárlatvezetésen az öntöde egykori működéséről és gyűjteményeiről kaphatnak érdekes információkat a látogatók.

2016. április 30.,  szombat 10.00-13.00 között

További információk

 

 

 

 
Címkék: program

Kölöknet hozzászólás

aláírás
 
X
Nem születtél anyának! - TeakiadóKamaszmentő - TeakiadóMi bántja a gyerek lelkét? - Teakiadó