AjánlóProgram

Földi űrutazás és repülés

Repüléstörténeti és Űrhajózási Kiállítás

Földi űrutazás és repülés a Repüléstörténeti és Űrhajózási Kiállításban. Május 3-tól ismét látogatható a Közlekedési Múzeum repülési és űrhajózási gyűjteménye a Petőfi Csarnok emeleti részén.

A látogatók nemcsak a több mint 50 eredeti repülőgépet (motoros és vitorlázó gépek, helikopter), valamint számos eredeti repülőgép-motort és hajtóművet tekinthetnek meg a kiállításban, hanem a számítógépes repülés-szimulátorokon túl beülhetnek egy Rubik-féle Góbé vitorlázó repülőgép pilótafülkéjébe is, ahol virtuálisan élhetik át a vitorlázórepülés élményét egy kör erejéig. 

A tárlaton megtekinthető a Közlekedési Múzeum űrhajózási gyűjteménye is, amely eredeti műszerek, modellek, dokumentumok mellett olyan érdekességekkel is várja a látogatókat, mint Farkas Bertalan és Valerij Kubászov Szojuz parancsnoki egységének méretpontos másolata, amelybe bárki beleülhet, vagy a Marson csaknem egy évtizede működő Opportunity marsjáró 1:1 arányú másolata.

Farkas Bertalan eredeti leszálló egysége a Közlekedési Múzeum főépületében tekinthető meg, és a látogatók állandó kérdése, hogy miként fért el az űrhajóban két ember? Az Űrhajózási Kiállításban a méretpontos másolat erre is választ ad.

A Repüléstörténeti és Űrhajózási Kiállítás 2013. május 3-án 10 órától látogatható, Ebben az esztendőben előre láthatóan október közepéig lesz nyitva.

Repüléstörténeti és Űrhajózási Állandó Kiállítás nyitva tartása:
péntek 10-17 óra,
szombat, vasárnap 10-18 óra.

Helyszín: 1142 Budapest Városligeti körút 11.

 

Kölöknet hozzászólás

aláírás