AjánlóProgram

Gyermeknapi forgatag - Szombathely

Az AGORA Szombathelyi Kulturális Központ szervezi a Városi Gyermeknapi Forgatagot május 26-án, szombaton délután, a Történelmi Témapark hangulatos helyszínén. Bábszínház, koncert, kézműves sátor, játszóház, állatsimogató és megannyi más program.

13.00 órakor megnyitja kapuit a Történelmi Témapark, és elkezdődik az egész délutánt betöltő program-kavalkád.

Elsőként a 2012. évi Gyermek Művészeti Fesztivál legjobbjai veszik birtokba a színpadot, és mutatják be tudásuk legjavát a közönségnek, majd ezt követően a Mozdulj Szombathely! Egyesület bemutatója buzdít közös mozgásra mindenkit. 

14.30 órai kezdettel a Mesebolt Bábszínház Nanga, a varázslónő című afrikai mese feldolgozását tekinthetik meg az érdeklődők, majd 16.30 órakor kezdődik Bognár Szilvia Csintekerintő című gyermekkoncertje, amely versekkel, mondókákkal, találós kérdésekkel karöltve szeretetteljes, játékos és zeneileg is színvonalas szórakozást garantál kicsiknek és nagyoknak egyaránt. 

A színpadi programokkal párhuzamosan érdekes és izgalmas játékok várnak minden gyermeket és gyermeklelkű felnőttet. 

Ízelítő a kínálatból: 

A kézműves sátorban agyagozhatnak, bőrözhetnek, gyöngyöt fűzhetnek, és vesszővel dolgozhatnak a nagyobbak, míg a kisebbek óriás rajzlapon készíthetik el festményüket.

Asztalok mellett és árnyas sátrak alatt Óriás Harci Püfölő, furfangos logikai fejtörők, Tudor társasjátékok teszik próbára a játékosok erejét, ügyességét vagy éppen éles elméjét. 

A legkisebbek a Babasátorban régi gyermekbútorokkal, fából készült tárgyakkal játszhatnak, az óvodás korosztály számára pedig a Bóbita Játékbolt kínál kézügyesség-fejlesztő és logikai játéklehetőséget a szülőkkel közösen.

Az idei program egyik újdonsága a – kifejezetten erre az alkalomra elkészített – Sárkányvár- interaktív játszóház bemutatkozása, bátor királyfiak és harcias királylányok részére. Cél, hogy a versenyzők legyőzzék az előttük álló hétpróbás akadályokat és megszelídítsék a sárkányt.

A gyermeknap vendége lesz a Fekete István Állatvédő Egyesület, állatsimogatóval, állati totóval, zsákbamacskával és örökbefogadással várnak minden állatbarát családot.

Az Országos Gyermeknapi Rajzfilmünnep csatlakozó programjaként a rajzfilmkedvelőket Mozi-sátor várja Frakk, Süsü, Mazsola meséivel. Az ünnep másnap az AGORA – Savaria Filmszínházban folytatódik.

A kínálat óriási, mindenki választhat kedvére. Természetesen a gyermeknap rossz idő esetén sem maradhat el, ez esetben a helyszín az AGORA – Savaria Filmszínház épülete.

A rendezvény programjai ingyenesek.

www.agorasavaria.hu 
 

Hasonló tartalmakért iratkozz fel ingyenes hírlevelünkre!
 

Kölöknet hozzászólás

aláírás