AjánlóProgram

Hogy fér össze Liszt és a jazz?

Ez egy különleges hétvége volt a Kölöknet koncertek az MVM Magyar Villamos Művek Zrt. együttműködésével rendezvény történetében, ugyanis most szombaton és vasárnap is felléphettek a tehetséges gyerekek a Millenárison. 

A Diótörő matiné közben a legkisebbek is megtanulhatták, hogyan kell bizonyos balett lépéseket végrehajtani, Lukácsházy Győző figyelő tekintete alatt. Volt nagy csetlés-botlás.

Ezután  négy remek muzsikus szórakoztatta a kicsiket dobon, furulyán, trombitán és fuvolán.  Az ötéves Lengyel Anna furulyán játszott és egy zeneiskolából érkezett Csari Sárával, aki viszont már fuvolázik. Fábry Adonisz (aki Fábry Sándor öltözőjét kapta!) természetes, laza dobolással vette le a lábáról a közönséget. Kőházi Attila zárta a sort remek trombitajátékkal. A különböző karakterű és életkorú gyerekek mozgalmas, színes koncerttel örvendeztették meg a közönséget.

A vasárnapi program egész más műfajú volt. A gyereksereg Hajós Andrással együtt írt jazzdalt, nem vicc! Volt főpróba is, a végén pedig egy nagysikerű előadás a Modern Art Orchestra közreműködésével. A versszakokat a gyerekek kedvenc ételeiből rakták össze. Egy kisfiú gépelte a szöveget a színpadon levő laptopba, röfögtek és böfögtek, míg végül elkészült a Zabadal.

Ebbe a zsivajgó, kreatív foglalkozásba illeszkedett bele két zongorista növendék, a kilenc éves Czmorek Enrico Noel, aki a zseniális játékával a zenekar elismerését is kivívta, valamint Szívós Rebeka, aki olyan kecsesen ült a zongora mögött, mintha oda született volna.

A gyerekek Liszt, Rachmanyinov és Mendelsohn darabokat játszottak. A két műfaj első látásra nem passzol ugyan, de ahogyan Hajós András is elmesélte a gyerekeknek, nem fontos, hogy milyen zenét játszanak, mindegyik muzsikának ugyanazok a gyökerei.

Következő előadások a rendezvénysorozat keretein belül a Teátrumban:

november 25. 11:00 a Csokikoncert után

december 9. 11:00 a Zenehajó útán

december 23 11:00 a Csokikoncert után

Hasonló tartalmakért iratkozz fel ingyenes hírlevelünkre!
 

Kölöknet hozzászólás

aláírás