AjánlóProgram

Játékország kiállítás

Gyermekkorunk áhított, vagy régen elfeledett, esetleg 50 éve népszerű és a mai napig
gyártott magyar játékai lesznek láthatók, sok közülük működés közben, a Játékország című kiállításon a Közlekedési Múzeumban.

A kiállítás több száz eredeti magyar játékot mutat be, olyanokat, amelyek gyártását sikereik ellenére megszüntették, olyanokat, amelyek soha nem voltak népszerűek és olyanokat, amelyek fél évszázada gyártanak és a mai játékboltok polcain is megtalálhatók. A kiállítást Dolák-Saly Róbert nyitja meg.


A játékokon keresztül bepillantást kapunk az egykori szocialista tervgazdaság ipari- és gazdasági szerkezetébe.A mindmáig népszerű retró játékokon felül olyan egyedi ritkaságok is megcsodálhatók, mint az Ikarus 630-ast mintázó Elektróbusz egyetlen fellelhető prototípusa, a 0-ás méretarányú Kandó-villanymozdony tanulmányterve, illetve azok az eredeti műszaki rajzok, amelyek alapján a legnagyobb hazai játékgyártó vállalat, az egykori Lemezárugyár népszerű játékait gyártották.

A kiállítás megnyitóján azok a magángyűjtők is részt vesznek, akik gyűjteményük féltett kincseit bocsátották a múzeum rendelkezésére.

A kiállítás megnyitó ideje: 2012. december 6, csütörtök, 11. óra
A kiállítás megnyitó helyszíne: Közlekedési Múzeum, Budapest XIV. kerület, Városligeti krt. 11.

 

Kölöknet hozzászólás

aláírás
 
X