AjánlóProgram

Játszóház a Textilmúzeumban

Változatos programokkal várják az óbudai Textilmúzeumban a gyerekeket. Külön foglalkozásokat tartanak a kisebbeknek és nagyobbaknak, zenével, kézművességgel.

Az óbudai Textilmúzeum ad majd helyet a Liliputi Kézműves Játszóháznak 2010. május 1-től, minden szombaton 10-14 óráig. A programok színes, változatos, érdekes élményt nyújthatnak majd az egészen apróknak és a nagyobb gyerekeknek is.

10.15 - 11.00: Iciri-Piciri Játszóház

Iciri-piciri művészet gyerekeknek, mozgásos játékok, dalok, egyszerű bábjátékok kicsiknek másfél éves kortól 4 éves korig. Iciri-piciri világ épül egy kendőből, fonálból, gyapjúból, termésből, a kezünkből...akármiből. Az évkör bebarangolásával, a kint-bent, fönt-lent, ébrenlét-álom közötti ringásban játsszák az életet, a létezést, az e fölötti örömöt. Az alkalmak egymásra épülnek: a versek, dalok, mesék egy-egy időszakon belül (6 hét) ismétlődnek, mert a gyermek az ismétlés által biztonságban érzi magát, újraéli az élményt, gyakorolja azt. Az édesanya, édesapa, nagymama, nagyapa az élményt pedig magával tudja vinni, mert addigra fülébe mászott a dallam, kezébe bújt a játék, szívébe rejtőzött a költészet és bárhol, bármikor újraköthetik gyermekeikkel.

10.00 – 14.00: Kézműves foglalkozás

Változó tematikával, de sok-sok kézügyes ötletességgel várják a gyerekeket szombatonként a Textilmúzeumban. Készíthetnek babszem cicát, illatos tulipánt; lehet majd csuhézni, gyékényezni; és ha az idő engedi, nemezelni. Készülnek még papírtechnikával (merített papírból), és fonaltechnikával (korongfonás) egyaránt. Születnek majd textilképek; marionett bábok; rongybabák; vagy újrahasznosított alapanyagokból ötletes játékok. Fogunk gyöngyöt fűzni; hímezni; festeni; krumpli nyomdázni. A gyerekek minden hétvégén kedvükre válogathatnak a természetes alapanyagokból, s egy kis szülői segítséggel a foglalkozás végén kézzelfogható élményt vihetnek haza kicsik és nagyok egyaránt. Az alapanyagok tematikától függően: vidám, színes textilek; gyöngyök; hímzőfonal; csuhé, gyékény; gyapjú; merített papír; háztartásban keletkező, újrahasznosítható alapanyagok; krumpli nyomda, festék; köles, babszem, búza; levendula- és citromolaj....

11.00 - 14.00: Játszósarok

Ahol a gyerekek a különböző hangszerek világával ismerkedhetnek meg, és a legkülönfélébb hangok játékosságával. Lesz diókopogtatás, cseresznyemag csörgés, kerepelés és reszelés. A Játszóház időtartamára zenét varázsolnak majd a legmeglepőbb dolgokból is!

Diavetítésekkel is gazdagítják majd a hétvégét, mindenki hozhat egy kedvenc mesét! A Játszóház ideje alatt Bio-büfé és Kávézó üzemel.

Helyszín: Textilmúzeum, 1036 Budapest, Lajos u. 136-138.

További információ itt található.

 
Címkék: program

Kölöknet hozzászólás

aláírás