AjánlóProgram

Közösségteremtő párbeszéd konferencia

Eredményes kommunikáció a szülők és a kisgyermek nevelők között

Megváltozott-e az elmúlt két évtizedben a szülők és a nevelési intézmények dolgozói közötti
kommunikáció? Hogyan lehet ez a párbeszéd hatékony, eredményes és közösségteremtő?

Más nézőpontból közelítve hogyan segítheti egy intézmény a szülők és családok életét, és fordítva, mit tehetnek a szülők, hogy a pedagógusok munkája sikeresebb legyen? A legfontosabb kérdés pedig, hogy mindez miképp befolyásolja gyermekeink mindennapjait.

A konferencia témája a szülők és az (0-6 éves korú gyermekkel foglalkozó) intézmények közötti
kommunikáció, együttműködés és a közösségteremtés. A témához két oldalról közelítünk, egyrészről megszólalnak az intézmények szakemberei, másrészről a szülők, azon belül is a civil szervezetek és egyéni kezdeményezések.

A civil szekción belül megismerhetjük a családi napközik és az anyaközpontok céljait és működését, az intézményi szekció pedig aktuális kutatási eredményeket, jól működő és sikeres óvodai és védőnői gyakorlatokat, családsegítő programokat mutat be. 

Célunk tehát a problémák és nehézségek felderítése, valamint jól működő gyakorlatok és példák bemutatása. Az előadások arra is rávilágítanak, hogy a hatékony kommunikáció, illetve intézményi-szülői együttműködés eredményeként aktív közösségek jönnek létre, amelyek megkönnyítik mind a szülők, mind a pedagógusok munkáját, és - ami a legfontosabb - színesítik, gazdagítják gyermekeink életét.

A konferencián konkrét, gyakorlati módszerekkel is szeretnénk segíteni a pedagógusokat és a szülőket, ezért az olvasóvá nevelés témakörén belül bemutatjuk a papírszínházban rejlő lehetőségeket is. A résztvevők között pedig kisorsolunk egy papírszínház keretet és egy hozzátartozó mesét!

Időpont: 2014. március 22. szombat

Helyszín: ELTE PPK, aula. 1075 Budapest, Kazinczy u. 23-27.

A rendezvény ingyenes, de regisztrációhoz kötött. Regisztráció és további információk ide kattintva érhetők el. 

Kérdés esetén kérem, írjon a nestszifonkonf@gmail.com email címre!

 
Címkék: program

Kölöknet hozzászólás

aláírás
 
X
Kismackó: A sztárcsatár + Rúgd be, Pepe! - TeakiadóNem születtél anyának! - TeakiadóMi bántja a gyerek lelkét? - TeakiadóKamaszmentő - Teakiadó
Kismackó: A sztárcsatár + Rúgd be, Pepe! - Teakiadó