AjánlóProgram

Mesefesztivál, kutyafrizbi, nyílt nap – és fogászati szűrés hétvégére

Hétvégén már jó idő lesz, biztos sokan a kirándulást tervezgetik. Ha alternatív programokat keresgélnétek, itt van három budapesti – és egy pécsi javaslat. Ez utóbbi kilóg egy kcisit a sorból, hiszen minden mondható egy fogászati szűrésre, csak az nem, hogy szórakoztató program: viszont hasznossága megkérdőjelezhetetlen!

Egyszeregy Mesefesztivál az AsiaCenterben

Május 22-én vasárnap immár negyedik alkalommal egy egész napra sárkányok, hercegnők és hősök birodalmává változik a XV. kerületi bevásárlóközpont. Idén több ezer családra számítanak a szervezők az ingyenes programon, ahol mesés nyeremények is gazdára találnak. A fesztivál idén először nem kizárólag a magyar mesehagyományokra építkezik majd, hanem külön mesefelolvasások keretében igyekszik betekintést nyújtani a kelet és nyugat meséinek világába. A rendezvényre a Lári Fári Alapítvány játékos mesekuckóval, a Kanga Alapítvány kisállat simogatóval, a Rex Kutyaotthon Alapítvány pedig örökbe fogadható állatokkal érkezik.Az AsiaCenter több mesekuckójában élőszóban hallgathatnak meséket a kicsik, a jó hangulatról az Alma Együttes és az Apacuka Zenekar koncertje gondoskodik, Laár András a felnőtteknek mesél és természetesen mesés nyereményekre lehet számítani. Három színpadon folyamatos mesejátékok szórakoztatják a gyermekeket, a kisebbeket Ricsi Bohóc várja, lesz sárkány és óriáskígyó simogató, arcfestés, varázsló iskola, ugrálóvár, lufitekerés, táncház, mesevetítések, ügyességi játékok, BUM BUM – Bohóc Urak Muzsikálnak, az idősebbek pedig Magyarország leghosszabb fedett gokart pályáján versenyezhetnek. A „Győzd le a hét sárkányt és szabadítsd ki a Királylányt!” idén is kalandra hívja a kis lovagokat, akiknek hét különböző helyszínen kell megküzdenie a sárkányokkal, a királylány pedig megjutalmazza megmentőit.

További információk a képre kattintva

 

Kutyás frizbi válogató a Népligetben

A DOG CHOW® Frisbee Kupa során különböző kutyás frizbis számokban mérhetik össze tudásukat a versenyzők. A kutyás frizbit minden évben nagy érdeklődés övezi, hiszen a versenyzők és a nézők számára egyaránt élvezetes, látványos sportesemény. Ráadásul az egész napos frizbi bemutatók mellett más érdekes kutyás programok is várják a nézőket, kutyabarátokat.A gyerekek számára arcfestéssel és más szórakoztató kézműves foglalkozásokkal készülnek a szervezők, így minden korosztály számára nagyszerű hétvégi programnak ígérkezik a kutyás frizbi.

Időpont: 2016. május 21. 10-17 óráig
Helyszín: Strázsa Kutyaiskola, Budapest, Népliget, Lechner Ödön sétány 1101

 

Nyílt nap a madárhegyi Szülők Házában

Szülőként természetes igény, hogy szeretnénk közelebbről megismerkedni azzal a hellyel, ahová majd a gyerekeinket nap mint nap visszük, azokkal a pedagógusokkal, akikre rábízzuk őket, azzal a  szellemiséggel, amelyben egy bölcsőde vagy óvoda neveli és gondozza a kicsiket. Persze nézegethetjük a honlapot, olvasgathatjuk a szórólapot, kérdezgethetjük az ismerősöket, mégis az a legjobb, ha mi magunk tapasztaljuk meg, éljük át, milyen hely az, ami iránt érdeklődünk! De hogyan lehet egyszerre megvalósítani a pedagógusokkal való találkozást, a napközinek otthont adó hely bebarangolását, a nevelői munka szellemiségének megismerését? Erre a nyílt nap a legjobb megoldás! Várnak Téged is szeretettel 2016. május 21-én, szombaton 9-14 óráig tartandó INGYENES rendezvényükre, a Szülők Háza Gyermekfészek Családi Napközi nyílt napjára, ahol megismerkedhettek a munkatársakkal, a ház rendszeres programjaival. Szuper programmal, koncerttel, mesével, és finom ételekkel várják az egész családot.

További információk a képre kattintva

 

Segítség az ép fogakért – a hétvégén Pécsre érkezik a roadshow

Sajnos Magyarországon a fogápolási kultúra gyerekcipőben jár. Az emberek döntő többsége nem rendelkezik tudatos szájápolási szokásokkal. Nincsenek tisztában a helyes fogápolással, félnek a fogorvostól. Ennek is betudható, hogy hazánkban népbetegség a fogszuvasodás, a magyar lakosság fogainak állapota rosszabb az európai átlagnál. Az 5-6 éves gyerekeknek mindössze 3 százaléka rendelkezik ép fogazattal, 12 éves korra a gyermekeknek átlagosan 3-4 foga beteg, az általános iskolások kb. 80 százalékánál elégtelen a szájhigiénia, gyakori az ínygyulladás, a fogkő, a másodlagos szuvasodás a már tömött fogakon. A 65-75 éves korosztályban pedig közel 3 százaléknál jellemző a teljes fogatlanság. (KSH, 2014. szeptemberi felmérés.)  A Nemzetközi Gyermekmentő Szolgálat fogászati szűrőbusza az OTP Bank Fogászati Roadshow keretében évek óta járja az országot. A szolgálat önkéntes fogorvosai a korábbi évekhez hasonlóan idén is több vidéki városban, a fővárosban és Erdélyben biztosítanak ingyenes fogászati szűrést, kezelést és szaktanácsadást gyermekek részére. A programot idén is támogatja a Colgate-Palmolive Magyarország. A cég a vizsgált gyerekeknek fogkefét és fogkrémeket ajándékoz, segítve ezzel a helyes fogápolási szokások kialakítását.

2016. május 19-20. 8-16 óra: Pécs, ÁNK Agora, Apácai Csere János tér 1.

A további időpontokért katt a képre!

 

 

 

 
Címkék: program

Kölöknet hozzászólás

aláírás