AjánlóProgram

Mezítláb a legjobb! – Családi programok az Ördögtalan Fesztiválon

Augusztus 5. és 9. között a négy kis baranyai faluban, Nagyharsányban, Kisharsányban, Palkonyán és Beremenden a 7. Ördögkatlan Fesztivál programjai nemcsak a nagyoknak, de a kicsiknek is szólnak.

Hangicsálda, Csibész műhely, Gyerekkuckó, Kisördögtánc, Mesekotyvasztó, vándorfényképészet, Bohóctámadás, Interaktív népmesei 1 óra, Ördögtúra és még rengeteg izgalmas kaland várja a kicsiket és nagyokat. Jelige: Felnőttek szabadságon!

Az Ördögkatlan Fesztiválon a család minden tagja megtalálja a koncertek, bábszínházi, színházi, cirkuszi előadások, foglalkozások között az őt hívogatót – ha figyelmesen végigböngészi a teljes programot.

Mi minden várja a piciket?

Egy kis ízelítő (a teljesség igénye nélkül)…  A legjobb gyerekeknek szóló színházi, bábszínházi, cirkuszi előadások érkeznek: a győri Vaskakas Bábszínház és a pécsi Bóbita Bábszínház mellett Fabók Mancsi Bábszínháza (a VII. Gyermek- és Ifjúsági Színházi Szemle megosztott fődíjas előadásával, A székely menyecske meg az ördöggel), de lesz itt tánccirkuszi előadás is óriásbábokkal, maszkokkal, akrobatikával, varázslattal. Lengyelországból érkezik a Bohóctámadás frenetikus bohóctréfákkal (szerencsére mindent érteni fogunk, hiszen ezek a bohócok a Chaplin-i, Buster Keaton-i némafilmeket követve nem a szövegre, hanem a humoros gegekre, trükkökre, pantomimre, bábszínházra, sok-sok improvizációra helyezik a hangsúlyt). A Hangicsáldában (a zenepedagógia és művészetterápia műhelyében) együtt ismerkedhetünk a ritmussal, hangokkal, tánccal: szabadon mozoghatunk, rajzolhatunk – mindezt élő zenével!

Fellép a kicsik nagy kedvence, az Alma együttes, Petőfi: A helység kalapácsa című hősi eposzának mesélése közben finom palacsinta sül, amit a végén bekebelezhetünk (de vár a Réteskészítő műhely is, kár lenne kihagyni). Megtanulhatunk gólyalábon járni, bábokat tervezni, készíteni, táncoltatni a Figurás műhelyben. Táncolhatunk is: „a Kisördögtánc olyan tánc, amiben egyszer csak több a festék, aztán több a sár, vagy épp a hallgatózás és lopakodás. Lógatod lábad egy tóba, s aztán forgószél is lehet - ki tudja milyen csoda jött ma el Veled. (Koszosak leszünk, kérünk játszós ruhát!)” – írják a szervezők.

A nagyharsányi Mesekotyvasztóban minden nap színház készül: jelenetírás, díszletfestés, jelmezbe bújás, és kész is az előadás vagy a film, amiben együtt játszik mindenki Varga Anikóval. Nagyobbacskák vállalkozhatnak az Ördögtúrára, reggelente pedig a Katlanjógára. Palkonyán a Cifra udvarban minden nap kipróbálhatnak valami újat a gyerkőcök: a Csibész műhely, a Gyerekkuckó és az Interaktív népmesei 1 óra mind-mind izgalmas kaland, de lesz itt íjászat és néptánc-foglalkozás is. Érdemes elnézni a gyereksarokba a Pécsi Bölcsészudvarban, és a szentesi drámaisok gyerekfoglalkozására is!

 

A családi programok teljes listája itt található.

 

Kölöknet hozzászólás

aláírás
 
XMi bántja a gyerek lelkét? - Teakiadó