AjánlóProgram

Sárkányfesztivál Pákozdon

Ha kikapcsolódni és szórakozni vágysz, akkor Pünkösd hétvégéjén a Pákozdi Nemzetközi Sárkányeresztő találkozón a helyed!

Sárkányok minden mennyiségben és formában – miközben a természet része lehetsz. A dombról a kilátás páratlan, a hangulat garantált! Hozz magaddal egy pokrócot, némi elemózsiát és tölts el pár napot a szél jegyében. Sokan hajlamosak elfelejteni, hogy milyen jó dolog a természetben eltöltött idő, pláne ha még sárkányok is előkerülnek.

A szervezők igyekeztek olyan programokat összeállítani, hogy a vállalkozó kedvűek kipróbálhassák, az érdeklődők pedig megnézhessék a sárkányokat. Azoknak, akik szeretnék megismerni a komolyabb sárkányokat, segítenek, és egy elkerített részen ki lehet próbálni ezeket. Ha van saját sárkányod, vagy kipróbálnád magad, akkor részt vehetsz a vetélkedők egyikén, ha nincs, kapsz egyet, vagy akár vehetsz komolyabb sárkányt magadnak! A sárkányos légi fotózás remekeit is kiállítják, ha érdekel, a technikai háttérről is kaphatsz információt.

Tudtad...

... hogy van Magyarországon 350 darabos/méteres sárkánykapu, amit egy zsinórra felfűzve eresztenek fel? És azt, hogy elkészült két 110 éves sárkány, melyek közel 4 méteres fesztávval jó széljárás esetén repülni is képesek?

 

Láttál már 5-8 méteres medvéket vagy színes halakat a levegőben úszni? Nem? Hát itt megcsodálhatod őket! Van saját sárkányod? Itt a helyed! Ha nem sikerül repülésre bírni segítünk!

A sárkányok világa nagyon változatos, léteznek akár szél nélkül reptethető darabok, és vannak, amikkel vontatni is lehet. Léteznek két zsinóros irányítható sárkányok amikhez több mint 40 féle trükköt lehet megtanulni vagy 4 zsinóros irányítható, akár lebegni is képes precíziós sárkányok. A változatos méret és formaviláguk szemet kápráztató színekben ejtik rabságba tekintetünket. De sok az érdekes egyzsinóros is, ebből is lesz bőven.

A gyerekkel érkezők is megtalálják számításukat: irányított vezetéssel tudnak sárkányt építeni (térítéses), amit rögtön ki is tudnak próbálni, részt vehetnek a kincskereső játékban vagy játszhatnak a sárkánykertben, délutánonként lovaskocsikázási lehetőség is lesz. Szombat délután színpadi fellépésekkel színesítik a hétvégét. Szombat kora délután vezetett sétán vehetnek részt az ingókövekhez, este 9-kor pedig éjszakai sárkányozásra várják az érdeklődőket. Az éjszakai reptetésen világító sárkányok legjobbjait díjban részesítik! Napközben pedig a pléden elköltött uzsonna varázsa teszi egyedivé a napot..

Ha elég ügyesnek tartod magad és egy saját építésű sárkánnyal érkezel, akkor benevezhetsz a Kati kupára!

A sárkányeresztők és érdeklődők számára Pákozd Nagyközség Önkormányzata lehetőséget biztosít, hogy regisztráció után lakókocsival, sátorral térítésmentesen a dombon  éjszakázzanak már péntektől egészen hétfőig. Az alapszintű ellátást mobil WC-el, tartályos vízzel biztosítják. A hétvége folyamán büfé is üzemel a dombon.

A programok és a részvétel ingyenes, sok szeretettel várják az érdeklődőket.

 

Kölöknet hozzászólás

aláírás

XMi bántja a gyerek lelkét? - Teakiadó