AjánlóProgram

Szalajka-völgy, Szilvásvárad

A természet szinte halmozza a szépségeket, s itt található az istállóskői ősemberbarlang is. Nyáron a keskeny nyomtávú kisvasúttal is végig lehet menni a völgyön.

A következő kép nem jeleníthető meg, mert hibákat tartalmaz: „http://www.koloknet.hu/files/149_szalajka_kicsi.jpg”.A Szalajka-völgy a Bükk hegység és az ország egyik legszebb magashegységben található völgye. A természet szinte halmozza itt a szépséget, de történelmi emlékeket is rejt a vidék.

A természeti értékek között tarthatjuk számon a Szalajka-patakot, a Sziklaforrást és a Fátyol-vízesést, a történelmi nevezetességek között az istállóskői ősemberbarlangot, a Szabadtéri Erdészeti Múzeumot vagy a tatárjárás előtti Éleskővár romjait.

A kb. 4 km hosszú Szalajka-völgyben a sebes folyású Szalajka-patak medrét több helyen mesterségesen megduzzasztották, s a tavakban pisztrángot tenyésztenek. Nyáron a keskeny nyomtávú kisvasúttal is végig lehet menni a völgyön. A vonatok a Szilvásvárad - Szalajka-völgyi lovaspálya - Fátyol-vízesés útvonalon, általában munkanapokon közlekednek.

 
Címkék: program

Kölöknet hozzászólás

aláírás

XA szív vége - Teakiadó