AjánlóProgram

Szitálni kezd az égi pék – kiállítás, vásár és adventi forgatag

A Klebelsberg Kultúrkúriában Szitálni kezd az égi pék címmel kiállítás nyílt az Illusztrátor Pajtások alkotásaiból. A tárlat január 10-ig látható, de december 12–én érdemes ellátogatni Hűvösvölgybe, mert az adventi forgatag keretén belül karácsonyi képvásár, készműves foglalkozások, kézművesek által készített egyedi tárgyak vására, forró tea és forralt bor várja az érdeklődőket.

 

A programból:

2015. december 12. szombat 15:00-19:00

Karácsonyi dísz- és üdvözlőlap készítése Makhult Gabriellával

 

Mézeskalács készítés

A mézeskalács olyan sütemény, mely változatos alakjával és díszítésével sokféle jelképet jeleníthet meg. Készítése komoly hagyományokkal rendelkezik, eredetileg az isteneknek felajánlott ajándék, majd emberek közötti ajándék szerepét töltötte be.

Gyertyamártás

Manapság akár saját magunk is készíthetünk különböző méretű, formájú és színű gyertyákat. Gyere el és készítsd el magad, saját ízlésednek megfelelően!

Rézdomborítás

Az V-VI. században élő pusztai népek életében jelentősebb szerepe volt az ötvösmunkának. A Kárpát-medencébe a VI. század végén az avarok bevándorlásával jutott el. Leginkább díszítő funkciója volt, övre, ruhákra, lószerszámokra tették, rangot és nemzetiségi hovatartozást jelölt.

Karácsonyi meseillusztrációs képvásár és foglalkozás az Illusztrátor Pajtásokkal -  kiállításunk grafikusművészei árusítják karácsonyi rajzaikat és dedikálják a mesekönyveket, valamint rajzos foglalkozást tartanak

A karácsonyi hangulatról énekével és gitárjátékával Madaras Zsolt gondoskodik.

 

 

Kölöknet hozzászólás

aláírás