AjánlóProgram

Tamási Zoltán: A bagoly

családi tébolyda egy felvonásban

Színházi előadás szülőknek és másoknak a Fogasházban. Téma: puha erőszak családon belül.

„Kopeczky Márton vagyok. Tizenhat éves vagyok. Az anyám vérrel foglalkozik. És az apám is. A vér állandó és sokkoló jelenléte otthonunkban megszokott... Az évek múltával szüleim idegrendszerét halmozott fogyatékaim szép lassan felőrölték. Illetve simán felőrölték egymást. Engem pedig itt hagytak, bénán, tök bután, a legnagyobb szarban."

Családon belüli erőszak alatt tettleges bántalmazást értünk, és a törvény szigorúan bünteti, de az odafigyelés teljes hiánya, illetve a lelki terror ellen, ami mindennél veszedelmesebben teszi frusztrálttá, szorongóvá, vagy éppen erőszakossá gyermekeinket, semmi sem véd.

A Bagoly egy tizenhat éves kamaszról szól aki felnőtté válásának fordulópontjára, valójában tehetetlen testi, lelki roncsként érkezik. Szülei középosztálybeli értelmiségi házaspár. Nincs bennük semmi durva, vagy alantas. Talán a mindennapi küzdelmeik okozta feszültség teszi őket éppen saját gyerekükkel szemben türelmetlenné, erőszakossá. Észre sem veszik, hogy hármójuk élete csupán egy veszekedésfolyam, hogy életük maga a pokol.

Nyilvános főpróba: 2012. november 29. 20:00
Bemutató: 2012. november 30. 20:00 

Fogasház

 

Kölöknet hozzászólás

aláírás