AjánlóProgram

Tapolcai tavasbarlang

A barlangrendszert a karsztvíz alakította ki. Az alsó termeket és a felső járatok egy részét is 19 Celsius-fokos víz borítja. Ezt a mintegy 300 méteres szakaszt csónakkal lehet körbejárni.

A következő kép nem jeleníthető meg, mert hibákat tartalmaz: „http://www.koloknet.hu/files/168_tapolcai_tavasbarlang_kicsi1.jpg”.A Tapolcai-tavasbarlangot 1903-ban fedezték fel kútásás közben, s tíz évvel később a látogatók számára is megnyitották, így hazánkban ez volt az első villanyvilágítással ellátott, és az idegenforgalom céljára is használt barlang.

A barlangrendszert a karsztvíz alakította ki; az alsó termeket és a felső járatok egy részét is 19 Celsius-fokos víz borítja. Ezt a mintegy 300 méteres szakaszt csónakkal lehet körbejárni. A változó mélységű, tiszta vízben jól láthatók az alsó termekbe vezető lejáratok is. A szarmata mészkőben kialakult barlang különös érdekességét a benne levő tavak nyújtják, melyek zöldes színű vizén – néhány évnyi szünet után – 1998-tól újra lehet csónakázni. A barlang utcai öltözékben szakszerű vezetés mellett látogatható.

Hasonló tartalmakért iratkozz fel ingyenes hírlevelünkre!
 
Címkék: program

Kölöknet hozzászólás

aláírás