AjánlóProgram

Üstökösök megfigyelésére invitál a Planetárium

Az évszázad üstököse című új műsorát február 28-án mutatja be a TIT Budapesti Planetárium, a programon a résztvevők megismerhetik az üstökösök természetét, történetét és előfordulásuk lehetséges helyszíneit is.

A szabad szemmel is megfigyelhető üstösök ritka látogatók, jó, ha minden évtizedre jut egy-egy belőlük. A csillagászok reményei szerint a 2013-as év különleges lesz a csillagászat történetében: márciusban és novemberben is fényes üstökös várható, utóbbi talán még fényes nappal is látható lesz - olvasható a planetárium közleményében.


Fotó: NASA

A planetárium új műsora olyan kérdésekre keresi a választ, mint például: honnan jönnek az üstökösök, miből vannak, veszélyesek-e, mikor, és hol lesz alkalom megfigyelni őket.

A rendezvényen való részvétel ingyenes, azonban regisztráció köteles: a korlátozott létszámra való tekintettel részvételi szándékot a 06-1/263-1811-es telefonszámon vagy a planetarium@planetarium.hu e-mail címen lehet jelezni.

Az új műsor mellett az intézmény újra elindítja csillagászati tehetséggondozó szakkörét, amelynek keretében a diákok érdeklődésére és a tehetséggondozásra fektetik a hangsúlyt a szakemberek. A színes elméleti oktatás mellett gyakorlati foglalkozásokra, megfigyelésekre, egyéni munkára is lesz lehetőség. A programok nyolc héten át, heti egy alkalommal kerülnek megrendezésre a Planetáriumban.

A szakkörre február 28-ig lehet jelentkezni, a foglalkozások március 5-én indulnak. 

Forrás: MTI

Hasonló tartalmakért iratkozz fel ingyenes hírlevelünkre!
 

Kölöknet hozzászólás

aláírás