AjánlóTábor

Bátor Tábor 2011

"A Bátor Tábor egy olyan gép, amibe bedobják a gyereket betegen, fáradtan, és egy sokkal vidámabb, egészségesebb, élményekkel telibb gyerek jön ki." – Peti, 15 éves

Táborainkban daganatos és krónikus beteg gyerekek lehetőséget kapnak a felhőtlen gyermekkor megélésére. A Bátor Tábor nyolcnapnyi ingyenes élményterápia. A Bátor Tábor Alapítvány súlyosan beteg (daganatos, diabéteszes, hemofíliás és krónikus ízületi gyulladásban szenvedő) gyerekeknek szervez kalandos tábori turnusokat, hogy az ott szerezhető sikerélményekkel segítse őket állapotuk elfogadásában, és növelje gyógyulási esélyeiket.

A Bátor Tábor nem gyógyszerekkel vagy orvosi beavatkozásokkal gyógyít, hanem sok-sok izgalmas és vidám élménnyel, játékkal. Az egyhetes, teljesen ingyenes táborozások alkalmával a gyerekek állandó szakorvosi felügyelet mellett, olyan programokon vehetnek részt, amelyeken betegségükből adódóan máshol nincs lehetőségük. Például lovagolnak, eveznek, íjásznak vagy éppen táncterápiás foglalkozásokra látogatnak.

Az ország 26 gyermek-egészségügyi központjának a közreműködésével és 1900 önkéntesünk segítségével 2001 óta 2400 táborozó számára biztosítottuk a gondtalan nyaralást, ami kimutathatóan javította közérzetüket, egészségi állapotukat, a kortársaikhoz és a felnőttekhez való viszonyukat. Újra megtanultak mosolyogni, felszabadulni, nevetni és rosszalkodni. A Bátor Táborban visszakapták elveszett gyerekkorukat.

Táborhelyünk Hatvan város szélén található. A komplexum minden épülete és programhelyszíne a krónikus beteg gyerekek igényeihez igazodva lett kialakítva.

Név: Bátor Tábor Alapítvány
Közhasznúsági minősítés: Közhasznú
Székhely: 1033 Budapest, Polgár u. 8-10.
Levelezési cím: 1146 Budapest, Ajtósi-Dürer sor 31.
Telefon: 302-8808

E-mail: batortabor@batortabor.hu

web: http://www.batortabor.hu

Hasonló tartalmakért iratkozz fel ingyenes hírlevelünkre!
 

Kölöknet hozzászólás

aláírás