Ráuntál a beiglire? Kiszáradt? Megmaradt? Készíts bejgli-golyót! (Recept)
Gasztro
A bejgli mindig is kényes műfajnak számított a süteménysütés terén. Vagy kireped, vagy kiszárad, vagy nincs eltalálva az ízesítése, ráadásul ha nem minőségi alapanyagokból készül, akkor nem lesz az igazi. A jó hír az, hogy mindig lehet menteni a menthetőt! Íme, a megmaradt, kiszáradt, elrontott bejgli újragondolt, facelift változata: a bejgli golyó!
Bejgli-golyó (megmaradt bejgliből) – recept
Hozzávalók (15 db kis golyóhoz)
- 200 g diós bejgli
- 2 evőkanál kakaópor
- 1 kis narancs leve és reszelt héja (kezeletlen héjú narancs)
- Dió / kókuszreszelék /csokireszelék / csokidara / mandulapehely (ebbe forgatjuk bele a kész golyókat)
Elkészítés
1. A megmaradt diós bejglit tegyük egy keverőtálba, csorgassuk rá a narancs kifacsart levét és szórjuk rá a lereszelt héját.
2. Villával törjük össze, szórjuk rá a kakaóport, keverjük el és hagyjuk állni körülbelül 15-20 percet, hogy a bejgli a magába szívja a narancslevet. Ha túl száraznak érezzük a masszát, keverhetünk hozzá egy lekvárt.
3. Ha a massza már megpuhult, formázzunk belőle golyókat. Ha akad még a kamrában megmaradt dió, megforgathatjuk benne, de akár kókuszreszelékbe vagy darált kekszbe is hempergethetjük.
Tipp: megmaradt mézeskaláccsal is működik!
1 adag átlag energia- és tápanyagtartalma: Energia: 70 kcal,
Fehérje: 1,46 g, Zsír: 3,73 g, Szénhidrát: 7,06 g
A receptet az MDOSZ dietetikusainak köszönjük!