ÉletmódSzabadidőProgram

22 bakancslistás hely a nyárra - Ide menjetek el a gyerekkel a nyári szünetben! Budapesti programtippek

Van már nyári bakancslistátok a gyerekkel? Még nincs? Akkor mi mindjárt 22 szuper helyszínt is ajánlunk az idei nyári vakációra! Meríts ötleteket budapesti programajánlónkból!

Hogy ne kelljen törnöd a fejed, összeállítottunk egy 22-es bakancslistát az idei nyári szünetre. A programtippek közül találsz ingyenes valamint fizetős programot egyaránt, és talán még további ötletet is meríthetsz, hogy mi mindennel teheted tartalmassá az idei nyarat gyermeked számára!

1. Nézzétek meg a Pál utcai fiúk szobrát

Tudtad, hogy Molnár Ferenc világhírű regényének, a Pál utcai fiúknak szobrot is állítottak? A cím, ahova a gyerekkel menjetek el: 8. kerület, Práter u. 11. Meséld el itt a regénnyel kapcsolatos gyerekkori élményeidet.

Nézzétek meg a Pál utcai fiúk szobrát

Fotó: Wikipédia

2. Csónakázzatok a Városligeti-tavon

A 60 000 négyzetméteres csónakázótó időjárástól függően 10 órától sötétedésig tart nyitva.

3. Trambulinozzatok a Bikás-játszótéri trambulinparkban

A 11. kerületi Bikás (Kalózos) játszótér mellett egy izgalmas trambulinparkban merítheted le a fáradhatatlan gyereket, ami egy igazán különleges játszótérnek számít. Ugyanitt a Bikás játszótéren vizezni, sarazni ér, ugyanis a játszótér vizes játszótéri eszközzel felszerelt.

4. Fedezzétek fel az új Lupa strandot

Budapesten vadonatúj, karibi hangulatú fehér homokos tóparti strand nyílt a Lupa-tavon, amiről ebben a cikkünkben számolunk be >>

új Lupa strand

Fotó: Facebook / Lupa tó

5. Ruccanjatok ki hekkezni a Római-partra

Hekkezés nélkül nem múlhat el a nyár! Ha nincs lehetőségetek a Balatonnál hekkezni, akkor tegyétek meg ezt a jó hangulatú, kellemesen nyüzsgő Római-parton.

Római-part

Fotó: Kardos Ildikó Photography

6. Piknikezzetek a Kopaszi-gáton

Vonuljatok ki egy pléddel és egy - mindenféle földi jóval megrakott - piknikkosárral a Kopaszi-gátra. Ha van kedvetek, akkor kipróbálhatjátok a Café Ponyvaregény vagy a Fruska Bistro fizetős piknikkosár szolgáltatását is, ahol kész piknikkosarat lehet (előre!) megrendelni. A kosárhoz pléd és sporteszközök is járnak, úgy mint tollas, petangue, labda, krokett, dobójáték, strandütő.

Kopaszi-gát

Fotó: Fruska Bistro

7. Süssetek szalonnát a Normafánál

A Normafa nem csak szuper kirándulóhelyszín, hanem egyike a leghangulatosabb budapesti tűzrakó helyeknek. Amíg a gyerekek a játszótéren játszanak, labdáznak, szaladgálnak, addig a tettre kész apák szorgoskodhatnak a tűz körül.

8. Hajókázzatok a Dunán BKV-járattal

A járatokon a kedvezmények a többi járattal azonos módon érvényesek. A hajójáratokra munkanapokon jegy nélkül is bárki felszállhat, akinek van érvényes Budapest-bérlete vagy bármilyen 24 órás vagy annál hosszabb érvényességű jegye. Aki ilyennel nem rendelkezik, a helyszínen válthat menetjegyet.

9. Csodáljátok meg Budapest izgalmas belvárosi panorámáját a Budapest Eye-ról

Az Erzsébet-téren, Budapest belvárosában forog ismét az óriáskerék. A kerék legmagasabb pontja 65 méter, a kabinokba hatosával lehet beülni.

Budapest Eye

Fotó: Facebook / Budapest Eye

10. Gyönyörködjetek a naplementében a János-hegyi kilátóból

A fővárosiak kedvenc kirándulási célpontja, az Erzsébet-kilátó Budapest legmagasabb pontjára csalogatja a családokat, ahonnan még a naplemente is szebb, mint máshonnan.

11. Látogassatok ki barátokkal a Tarzan-parkba

Szenzációs szabadtéri játszóparkot ajánlunk, amely egy régi újpesti úttörőtábor helyén kapott helyet. Igazi nyári élmény a gyerekkel! Kánikulában is bátran ajánlott, mert vizes játszótere kellemes felfrissülést ad. Fürdőruhát, törölközőt, kicsiknek homokozós felszerelést mindenképpen pakolj oda!  Árakról tájékozódj a honlapon.

12. Készítsetek izgalmas fotókat a Bálna teraszáról

A Bálna kívül-belül izgalmas épület. Kevesen tudják, hogy lépcső vezet fel a kilátóteraszhoz, ahonnan szép rálátás nyílik a Dunára, és a mozgalmas hajóforgalomra. Hagyd, hogy a gyermeked készítse el innen a saját felvételeit.

Bálna terasz

Fotó: balnabudapet.hu

13. Álmodozzatok egyet az Alagút tetején

Az alagút tetején ritkán jár csak úgy az ember. Ha különleges programot szeretnél szervezni a gyereknek, akkor érdemes ide kilátogatni, ahol a céltalan bámészkodással csak úgy röpül az idő.

14. Látogassatok ki a Margitszigeti Zenélő Szökőkúthoz

A margitszigeti építmény mintegy 400 köbméter vizet tartalmazó, 35 méter átmérőjű medencéjével és több mint ezer négyzetméteres vízfelületével az egyik legnagyobb szökőkútnak számít Európában. A vízsugarakat tíz méter magasra lövi fel, miközben szólnak a népszerű zeneszámok.

Margitszigeti Zenélő Szökőkút

Fotó: Facebook / Margitszigeti Zenélő Szökőkút

15. Járjátok végig a Tabáni tanösvényt

A madárbarát tanösvény 100 állomásból áll, minden állomást elláttak egy-egy ismeretterjesztő táblával. A kellemes séta során megismerhetők a Kárpát-medencében őshonos fái.

16. Nézzétek meg a "0"-ás kilométerkövet

Mutasd meg a gyereknek, honnan indul a Budapestről induló főutak számlálása. Ezt a helyet valószínűleg nagyon fogja majd élvezni. A szobor megtekintését egy fagyizással lehet egybekötni.

17. Élvezzétek a tűzijátékot az Erzsébet-hídról

Kihagyhatatlan élmény, ha a gyerekkel a fővárosban tartózkodtok augusztus 20-án.

18. Kenuzzatok a Dunán

A Római-parton több helyen is lehet kenut bérelni, illetve vízi túrán részt venni. Érdemes lehet kedvcsinálóként az Óbudai Sportegyesület honlapján körülnézni.

Fotó: Óbudai SE

Kenuzzatok a Dunán

19. Gyönyörködjetek a kivilágított dunai hidakban az esti séta során

Légy a gyerekeddel turista Budapesten, és szervezz neki egy Budapest by night túrát. Időzzetek nagyot az egyik kivilágított hídon, ami felejthetetlen élménye marad.

20. Fagyizzatok a belvárosi Duna korzón

Fagyizzatok és sétáljatok egy nagyot a Duna-korzón, ahonnan csodálatos rálátás nyílik az UNESCO Világörökség által is elismert budai várnegyedre. Sétáljatok el a Lánc-hídig, és nézzétek meg, hogy van-e az oroszlánnak nyelve. A legenda szerint ugyanis a híd építője a Dunába ugrott, amikor megtudta, hogy hiba csúszott a tökéletes hídban, tudniillik az oroszlánoknak hiányzik a nyelvük…

21. Biciklizzetek, rollerezzetek a zuglói Skateparkban

Az ingyenes zuglói skatepark ideális hely deszkázásra és BMX-ezésre. Cím: 1141 Budapest, Mogyoródi út 132. A belépés ingyenes.

22. Csússzatok egy nagyot együtt Budapest legújabb csúszdáin a Gellért-hegyen

Megnyílt Budapest legújabb csúszdás játszótere a Gellért-hegyen. Képes beszámolónkat itt olvashatod >>

A belépés ingyenes.

Hasonló tartalmakért iratkozz fel ingyenes hírlevelünkre!
 
Címkék: program, program

Kölöknet hozzászólás

aláírás