ÉletmódSzabadidőProgram

3 kihagyhatatlan program gyerekkel a nyárutóra! Remek családi élmény lehet, ha ide ellátogattok! (Országos programajánló)

A nyár vége is tartogat élmény dús családi programokat, amiket kár lenne kihagyni! Fáklyás felvonulás, bábszínház, kézműveskedés, játékos vetélkedők, gyerekkoncertek és rengeteg gyerekprogram vár benneteket! Nézz körül családi program-összeállításunkban!

1. Pannonhalmi Gyógynövényhét – ide hívd el a nagyszülőket is
2017. augusztus 15 - augusztus 20.

Ismeretterjesztő és kézműves foglalkozásokkal, kóstolókkal, vásári forgataggal és orgonahangversennyel várják az érdeklődőket Pannonhalmán.  
A csodálatos atmoszférájú Gyógynövénykertben minden nap tartanak vezetéseket, amelynek középpontjában az öt legfontosabb pannonhalmi gyógynövény áll, a borsmenta, a citromfű, a kakukkfű, a levendula és a zsálya.

pannonhalma_bences_hu.jpg
Pannonhalma – Pannonhalmi Gyógynövényhét (képr forrása: bences.hu)

Szerdától vasárnapig a Gyógynövénykertben szappant lehet gyurmázni levendulaszappanból, de gyógynövényes hűtőmágnest és ékszereket is készíthetnek a látogatók. A Pannonhalmi Apátsági Múzeum és Galériában pedig gyógynövényes illatfelismerő játékot tartanak. Szombaton és vasárnap rendezik a kolostori termékek vásárát és magyar világörökségek utcáját, és még solymászbemutató is lesz. Emellett természetesen szentmise, koncertek és sok látványos program várja a kicsiket és nagyokat.

2. Pécsi Szamárfül Fesztivál – több mint 100 gyerekprogram
2017. augusztus 18-20.

Több mint száz programmal - köztük Palya Bea és a Kolompos együttes koncertjével - várja a családokat a Szamárfül Fesztivál, amelyet a pécsi Zsolnay Kulturális Negyedben rendeznek meg.

szamarfulfesztival_szamarfulfesztival_hu.jpg
Pécs – Szamárfül Fesztivál (kép forrása: szamarfulfesztival.hu)

Az ország egyik legnagyobb gyermekfesztiválján megnyílik a legnagyobb magyarországi játékparkot felvonultató informatikai, játéktörténeti kiállítás.  A JáTECHtér elnevezésű tárlaton 200 játékot próbálhatnak ki a látogatók. A több mint 30 év informatikai és elektroakusztikai eszközeiből álló, egyedülálló látványosság a játékokhoz kapcsolódóan a konzolok, a hangeszközök és a vizuális fejlődés területére is bepillantást enged.  A fesztivál fellépői között van Palya Bea és a Kolompos együttes, a Simply English, Bíró Eszter, valamint Bognár Szilvia és zenekara. Esténként a Diafilmsarokban Bogárdi Aliz mond esti mesét - írták.  Emellett bábszínház, kenyérsütés, kézműveskedés, játékos tudományos programok és sok élmény várja a családokat.   

3. Állatkertek éjszakája 12 helyszínen – látványetetés, fáklyás felvonulás, holdfénytúra
2017. augusztus 25.

A hagyományos látványetetések, állatbemutatók és vezetett séták mellett idén minden eddiginél több programmal, kulturális és zenei attrakciókkal is készülnek a rendezvényben résztvevő intézmények az augusztus 25-i Állatkertek éjszakájára, amelyhez az idén 12 helyszín csatlakozott.
A helyszínek látványetetésekkel, állatbemutatókkal, számos kiegészítő, kulturális programmal, koncertekkel, tűzzsonglőr-bemutatókkal, játékos gyerekprogramokkal készülnek Budapesten, Budakeszin, Debrecenben, Győrben, Jászberényben, Kecskeméten, Miskolcon, Pécsen, Poroszlón, Szegeden és Veresegyházán is.

A Budakeszi Vadaspark például a Tropicariummal együtt kombinált jeggyel is várja a látogatókat: aki ilyen jegyet vált, az nemcsak az éjszaka folyamán, de egész hétvégén felkeresheti az intézményeket, amelyek mind a három napon a megszokottnál bőségesebb programválasztékkal készülnek.

poroszlo_sokszinuvidek_hu.jpg
Poroszló, Tisza-tavi Ököcentrum (kép forrása: sokszinuvidek.hu)

Budakeszi
A Budakeszi Vadasparkban szakvezetéssel egybekötött éjszakai, fáklyás túrákon vehetnek részt pénteken a látogatók, akik az éjszakai élőlények életmódjáról, szokásairól és viselkedéséről tudhatnak meg érdekességeket. Óránként kipróbálható lesz a Vakkaraván elnevezésű ügyességi pálya és az interaktív játszópult, ahol az érzékszerveiket tehetik próbára a látogatók, a Tropicariumban pedig meg lehet nézni, hogyan és mit esznek a kőhalak, az aligátorok, a murénák, a cápák, a ráják, a galléros gyíkok vagy a orrszarvú leguánok.

Budapest
A Budapesti Állatkertben 23 helyszínen lesznek állatbemutatók és etetések, a Varázshegyben 12 féle program közül választhatnak az érdeklődők, de lesz LED show, jégszobrász- és tűzzsonglőr-bemutató, zenés programok, valamint homok- és festékanimáció is.

Kecskemét
A fáklyafénnyel kivilágított Kecskeméti Vadaskertben madárbemutatók, látványetetések, kígyósimogató, óriáscsótány-tapogató lesz, a felnőtteket esti koncerttel és a park életét bemutató vetítéssel, a gyerekeket állatkerti homokozóval és arcfestéssel várják - mondta el Tokovics Tamás, a kert igazgatója.

Miskolc
A Miskolci Állatkert és Kultúrpark az esti állatkerti programok azért is különlegesek, mert ezeken a bemutatóhelyeken számos éjszakai életet folytató állat él, ezért belőlük a látogatók nappal nagyon keveset érzékelhetnek, éjszakánként viszont ezek a fajok felélénkülnek és a látogatók a legaktívabb időszakukban tekinthetik meg őket. Miskolcon a látványetetések és a "nemszeretem" állatok bemutatója mellett tűzzsonglőr-előadással és fáklyás sétákkal is készülnek a szervezők.

Győr
A győri Xantus János Állatkertben hüllőházi bátorságpróbával és különleges állatok bemutatójával várják a közönséget, a debreceni Nagyerdei Kultúrparkban ehető rovarokkal, virágokkal, majomkenyér-kóstolással, jávailövőhal-bemutatóval, mazsorettek fellépésével, LED show-val és vidámparki játékokkal is készülnek, a Pécsi Állatkertben pedig óriás társasjáték, aszfaltfestő verseny, rémtúra, világítómaszk-készítés és csillagászati távcsöves bemutató is lesz.

Poroszló
A poroszlói Tisza-tavi Ökocentrumban Magyarország vízi és vízparti állat- és növényvilágát mutatják be. Itt lesz holdfénytúra, és látványos búvármerülésen is részt lehet venni gyakorlott búvárok segítségével az óriásakváriumban, a Szegedi Vadasparkban rozsomákokkal és borjúfókákkal lehet találkozni és meg lehet nézni, hogyan vacsoráznak a barnamedvék vagy az oroszlánok. A Veresegyházi Medveotthonban a farkasok és a medvék életét ismerhetik meg a látogatók.

 

 

 
Címkék: program

Kölöknet hozzászólás

aláírás
 
X
Mi bántja a gyerek lelkét? - TeakiadóNem születtél anyának! - TeakiadóKamaszmentő - Teakiadó