Iskola

Kiemelt szerepet kap a karriertervezés az Educatio nemzetközi oktatási szakkiállításon

Idén a karriertervezés is kiemelt szerepet kap az Educatio nemzetközi oktatási szakkiállításon - mondta a Kulturális és Innovációs Minisztérium (KIM) felsőoktatásért és innovációért felelős államtitkára kedd reggel az M1 aktuális csatornán.


Hankó Balázs közlése szerint a csütörtöktől szombatig tartó, a Hungexpón megrendezendő kiállításon a hazai és külhoni felsőoktatási intézmények mellett néhány külföldi intézmény is jelen lesz. Az érdeklődők találkozhatnak azokkal az ipari, gazdasági szereplőkkel is, amelyek együttműködnek az előbb említett intézményekkel.

Az államtitkár szólt arról, hogy tavaly mintegy 50 ezer látogatója volt a kiállításnak. Elhangzott az is, hogy idén a szakkiállításon a karriertervezés kiemelt szerepet kap: az érdeklődők abba is betekintést nyerhetnek, hogy a kiválasztott felsőoktatási intézmény milyen lehetőségeket, alapokat kínál a későbbi munkaerőpiaci sikerekhez.

A 23. Educatio szakkiállításra már lehet regisztrálni az Educatio oldalán. A felvételi átalakítása kapcsán Hankó Balázs megjegyezte, 2023-tól az intézmények dönthetnek arról, hogy melyik szakhoz van szükség emelt vagy középszintű érettségire, ahogy arról is, hogy minimálisan mennyi pont szükséges a felvételhez. Lesznek egyéves mesterképzési szakok is, hogy még rugalmasabb lehessen a rendszer.

Az államtitkár kiemelte, hogy a diplomás pályakövetési rendszer adatai alapján a végzett diákok átlagosan 36 nap alatt helyezkednek el, és 80 százalékos bérelőnnyel rendelkeznek.  

Hankó Balázs a Kossuth Rádió Jó reggelt, Magyarország! című műsorában elmondta azt is, hogy a felvételit érintő újdonságokkal a szakkiállításon is - ahol a tárca saját standdal lesz jelen - megismerkedhetnek az érdeklődők.

Hasonló tartalmakért iratkozz fel ingyenes hírlevelünkre!
 

Kölöknet hozzászólás

aláírás