Iskola

Zenés "földrajz videóklippek" 7. osztályosoknak! Látványos drónfelvételeken a kötelező tanyag, hogy könnyebb legyen a tanulás

Videóklipek formájában dolgozták fel a 7. osztályos földrajztananyagban Magyarország nagy tájait - ismertette az Oktatási Hivatal szakmai vezetője.

Farkas Andrea elmondta, olyan megoldásokat kerestek, amelyek innovatív módon, új szemlélettel közelítik meg a kötelező tananyagot. Így született meg az a kezdeményezés, hogy videóklipet készítsenek Magyarország nagy tájairól, ami a 7. osztályos földrajztananyag része - tette hozzá.

Az a cél, hogy közelebb hozzák a gyermekekhez az ismereteket, élményt formáljanak belőlük, és bemutassák, milyen izgalmasak Magyarország tájai.

Elmondta, hogy a drónokkal készített videófelvételek alatt "oktatódal" hallható, amelyben a tananyag kulcsszavai is elhangzanak, és azokat a diákok "memóriafogasként" használhatják. A dal szövegét Orbán Tamás írta.

A videósorozat ingyenesen elérhető a nemzeti köznevelési portálon, a földrajz digitális tanagyag 7-8. osztályos részében - ismertette a szakmai vezető, megjegyezve, hogy azt bárki, bármilyen eszközről használhatja.

EZ IS ÉRDEKELHET A KREATÍV OKTATÁSRÓL:  "A gyerekek sokszor nem is érzékelik, hogy tanulnak és nem csak játékról van szó"

Az eddigi visszajelzések is azt mutatják: szükség van arra, hogy az egyes témákat színesen, élményszerűen adják át a diákoknak - mondta.
A műsorban elhangzott, hogy a klipsorozatot a közmédia M2 Gyerekcsatornája is bemutatja; a dal, amelyet Kovács Vera énekes ad elő a közmédia csatornáin, a Duna World-ön, az M2 Petőfi Tv-n, valamint a Petőfi és a Kossuth rádióban is hallható lesz.

Forrás: MTI 2024. január 9.
Fotó: Getty Images

Hasonló tartalmakért iratkozz fel ingyenes hírlevelünkre!
 

Kölöknet hozzászólás

aláírás