Óvoda

Csodálatos arborétumok Budapesthez közel - Tavaszi pompájukban a legszebbek!

Élvezd a virágba borult természet szépségét az ország csodálatos arborétumainak egyikben! Ezúttal Budapesthez közeli, ismert és kevésbé ismert kirándulási helyszíneket válogattunk - néhányukba gyerek-kismotor, roller használata is megengedett, és van, ahová a kutyusunkat is magunkkal vihetjük.
Kezdőfotó: Vácrátóti Arborétum (Szakács Éva).

 

Vácrátóti Arborétum

Távolság Budapesttől: 42 kilométer.

Fotó: Szakács Éva

Budapestiek egyik kedvence Vácrátóti Arborétum. A kert munkatársai nemrég összesen húszezer nárciszhagymát ültettek el. A korábban soha nem látott változatosságú és tömegű nárcisz nyílása a tulipánok, kockásliliomok, jácintok és más ritka hagymás-gumós növények mellett egyedi színt és illatot nyújt az ébredező tavaszi kertnek.
Szintén a legszebb tavaszi díszek közé tartozik az ujjas juhar vagy parkjaink legismertebb tavaszi díszbokra az aranyeső, amelynek pompás rügyfakadása jelzi a tavasz beköszöntét.

Alcsúti Arborétum

Távolság Budapesttől: 50 kilométer.


Forrás: dunaipoly.hu

Az ország egyik legrégibb angolpark jellegű kertje bőséges kikapcsolódási lehetőséget nyújt természetbarátok, kirándulók, túrázók és kisgyermekes családok számára. Az arborétum minden évszakban más-más arcát mutatja. Az Alcsúti Arborétumban a nárciszok és tulipánok sokasága április végéig várja a látogatókat. A meghitt séta közben különféle virágcsoportok sokszínűségében gyönyörködhetünk. A tavaszi természet csodálatos szépsége beragyogja az egész arborétumot és különféle színekben tündökölve kápráztat el bennünket. Az arborétumban virágzik a japánakác, tulipánok, hárs-, juhar és sok más fajok.

Gödöllői Arbo-Park

Távolság Budapesttől: 24 kilométer.


Forrás: hirado.hu

A Gödöllői Arborétum látogatása felér egy természetismeret órával! Különlegessége, hogy olyan erdészeti növénygyűjteménynek számít, ahol a fafajokat a velük kialakult társulásokban, erdőszerűen, a jellemző lágyszárú szint, cserjeszint kíséretében láthatjuk - amiről a gyerekek majd 6. osztályban fognak részletesen tanulni. Erdei fenyő, kocsányos tölgy, akác, vörösfenyő és sok egyéb fajt csodálhatunk meg itt közelebbről. A kellemes ösvényeken könnyű, változatos sétát tehetünk akár babakocsival, akár kismotorral. A nyugalmat árasztó park erdészeti tematikájú játszóterével és kisvaútjával szórakoztatóan nyugodt kikapcsolódást a kisgyerekes családoknak.

Bertényi Miklós Füvészkert

Távolság Budapesttől:45 kilométer.

Fotó: Hirling Bálint engedélyével

Hétvégi kirándulásokra csábítja a visegrádhoz közeli füvészkert a fővárosból szabad levegőre vágyó családokat, ami egy igazi, meghitt mesevidék. A zegzugos, vátlozatos erdei környezet nem egy klasszikus arborétum hangulatát nyújtja, hanem sokkal inkább egy vadregényes és rejtőzködő erdei ligetét. A Füvészkert jó része babakocsival is bejárható, és szerencsére kutyusunkkal is felkereshetjük.

Budakeszi Arborétum

Távolság Budapesttől: 12 kilométer.

Fotó: budakesziarboretum.hu

A Budakeszi Arborétum a nyugalom kis szigete a zsibongó nagyváros zaja mellett. Az itt eltöltött nyugodt séták mellett a folyamatosan bővülő játszótér, valamint színes programok kínálnak lehetőséget az aktív kikapcsolódásra. Az erdei tóban őshonos mocsári teknősök élnek, amit a gyerekek garantáltan imádni fognak. Az állatsimogató területén pedig kis madárházban figyelhetőek meg kacagó gerlék és fürjek. Jó tudni, hogy az arborétumba kutyus is bevihető; kerékpár, gyermek "kismotor", roller használata a gyerekeknek megengedett. Az utak babakocsival és kerekesszékkel egyaránt járhatóak.

Hasonló tartalmakért iratkozz fel ingyenes hírlevelünkre!
 

Kölöknet hozzászólás

aláírás