Szülő- és gyereknevelés

5 vicces, tudatos anyuka az Instáról: őket érdemes követned

Ha már fenn vagy az Instán, kövess be néhány olyan anyukát, akiktől neked is jobb napod lesz!


Az alábbi válogatásban olyan anyukákat, családokat gyűjtöttünk össze, akik nem feltétlenül a tökéletességet nyomják az arcunkba. Ugyanolyan sebezhetőek, mint az összes többi anyuka, hibáznak, küzdenek, éppen ezért lehet velük azonosulni.

Lugos Dóri (@lugosidori)

“Eddig édi voltam, de most már… Cuki vagyok!” - emlékszel? A szürreális klip főszereplője, Lugosi Dóri azóta felnőtt, négygyerekes anya, akik közül a második, Zoárd Down-szindrómával született. Őszintén ír a három fiú és egy kislány mindennapjairól, a sérült gyermekkel járó plusz nehézségekről, emellett fontos számára az egészséges életmód és a környezetvédelem is.

https://www.instagram.com/lugosidori/

Semjén Nóra (@anyakivan)

Semjén Nóra bábművész 2020 tavaszán, az első lezárások alatt robbant be a jógázós-vörösboros videójával, és azóta ontja magából azokat a kisfilmeket, amelyekben mindenki felismerheti a maga tökéletlen családját. Fektetési küzdelem este 11-kor, kudarcba fulladt családi étterem-látogatás, megoldhatatlan házi feladatok, tipikus arcok a szülői értekezleten: csupa olyan téma, amelyeken nagyon jó együtt nevetni.

https://www.instagram.com/anyakivan/

Boros Vivien (@Vivi_naploja)

Vivi naplóját azoknak ajánljuk, akik szívesen pillantanak bele egy sokgyerekes család mindennapjaiba. A Boros családban jelenleg hat gyerek nevelkedik (a cikk írásakor Vivi mindenórás, így lehet, hogy mire ezt olvasod, a hetedik is megérkezett), a szülők pedig igyekeznek lazán, ám a keresztény értékeket mégis komolyan véve nevelni őket. 

https://www.instagram.com/_vivi_naploja_hivatalos_oldal/

Nem akarok beleszólni (@nemakarokbeleszolni)

A Nem akarok beleszólni csatornát nem is egy, hanem három anyuka készíti. Nevük az anyák által olyan jól ismert “Nem akarok beleszólni, de…” kezdetű szövegre utal, ami általában úgy folytatódik, hogy az illető beleszól. Judit, Eszter és Orsi tényleg nem akarnak beleszólni: mindent képviselnek, és mindennek az ellenkezőjét is. Öniróniával gazdagon megáldottak előnyben!

https://www.instagram.com/nemakarokbeleszolni/

Bitay Andi (andibitay)

Amikor Andinak gyermeke született, először boldogan vásárolt meg neki minden szükséges és szükségtelen felszerelést, amíg egy szép napon meg nem csömörlött. Rájött, hogy a féktelen pazarlással a gyerekeink jövőjét kockáztatjuk, ezért visszafogta a fogyasztását, és szép lassan minimalista életmódra váltott. Sok tippet leshetsz el tőle, ha neked is szívügyed a környezettudatosság, az egyszerűség és a fenntartható fejlődés.

https://www.instagram.com/andibitay/

Hasonló tartalmakért iratkozz fel ingyenes hírlevelünkre!
 

Kölöknet hozzászólás

aláírás