Szülő- és gyereknevelés

Árulkodó mondatok, amik jelzik, hogy a pasid már kiszeretett belőled

Párkapcsolat

Csalódott vagy, hogy mostanában már alig csináltok közös programot a pároddal? Sokszor támad az az érzésed, hogy talán már nem is szeret téged? Azon aggódsz, hogy nem veszed észre a közelgő szakítást jeleit? Az alábbi hat elszólásból, kijelentésből kiderítheted, hogy van-e okod gyanúra. Ezek a mondatok már jelezhetik, hogy sötét felhők gyülekeznek a párkapcsolatotok egén.

Egy hosszú távú kapcsolatban teljesen megszokott, hogy az eleinte érzett extrém rajongás idővel elmúlik, amivel a hosszú párkapcsolatban élők nagyjából ki is vannak békülve. De ha még csak rövid ideje vagytok együtt a pároddal, akkor érthető az aggodalmad a párod egyre visszafogottabb figyelmessége, a rajongásának elmaradása miatt. Pszichológusok szerint van néhány olyan elszólás, mondat amely arra utal, hogy a szerelem már túl van a zeniten, vagy talán már le is tűnt. Ezekből mutatunk néhányat:

1# Ha nem tetszik, keress valaki mást!

Ez az a kijelentés, amit semmiképpen sem szabad figyelmen kívül hagyni, ugyanis azt jelzi, hogy partnered kicsit sem törekszik megoldani a felmerülő konfliktusokat, sőt, nem hajlandó elgondolkodni saját maga felelősségén, és változtatni sem akar a meglévő helyzeten. Tudj róla, hogy ezzel ultimátumot adott neked: vagy elfogadod őt úgy, ahogy van, a furcsaságaival együtt, vagy hamarosan búcsút inthetsz a kapcsolatotoknak.

2# Nem akarok erről beszélni!

Különösen akkor nagyon beszédes ez a mondat, ha a kapcsolatotok elején még nagyon érdeklődött irántad, mindent tudni akart rólad, és minden idejét veled akarta tölteni, majd hirtelen nem kérdezget téged, a beszélgetéseitek egyre kényszeredettebbé válnak, és amikor rákérdezel, hogyan telt a napja, akkor elutasítóan viselkedik, leráz téged. Az olyan mondatok, mint "Ehhez semmi közöd" vagy "Most nincs kedvem róla beszélni" azt üzeni: nem olyan fontos neki, hogy meséljen neked a napjáról vagy magáról, vagyis kizár téged az életéből. Ez annak lehet a jele, hogy az érzelmei már nem olyan erősek irántad, mint korábban.

3# Felőlem azt csinálsz, amit akarsz, nekem tök mindegy!

Lelkesen meg akarod osztani a pároddal a hétvégi terveidet, és ő közömbösen felelget? A fenti a kijelentéssel azt adja tudtodra, hogy egyáltalán nem érdekli, mik a terveid a hétvégére.

EZ IS ÉRDEKELHET: Hogyan ültök a pároddal esténként a kanapén? Elárulja, milyen a párkapcsolatotok

4# Már megint túlreagálod!

Íme a Jolly Joker mondat, ami még egy kis bűntudatkeltésre is tökéletes, és nem is lehet rajta fogást találni! Ezt a férfiak általában akkor szokták előhúzni a tarsolyukból, ha nincs kedvük belemenni a viselkedésük valódi okainak magyarázatába, ami sajnos arra enged következtetni, hogy már kihunyt a szerelmetek tüze.

5# Mi közöm a problémáidhoz?

Ha korábban jellemző volt, hogy segített, amikor gondod volt, megvigasztalt, közösen gondolkodott veled, bátorított, de egy ideje már nem izgatják igazán a problémáid, akár bosszantják is, az utalhat arra, hogy érzelmileg eltávolodott tőled. Egy férfi, aki szereti a párját, általában mindent megtesz azért, hogy a szerelme jól érezze magát minden tekintetben.

EZ IS ÉRDEKELHET: Ez az ideális korkülönbség, ha hosszú távú párkapcsolatot tervezel!

6# Mindig mindent belemagyarázol! Félreérted!

Ha a párod az utóbbi időben egyre gyakrabban használja a mobiltelefonját, és gyorsan elrakja, vagy félrevonul vele, amikor te is a közelben tartózkodsz, az nyilvánvalóan gyanakvásra adhat okot számára. És ha még szembesíted is őt ezzel a viselkedéssel, ő pedig hasonló mondatokkal reagál rá, akkor érdemes résen lenned.
Ha valóban szeret téged, akkor megpróbálja megérteni az aggodalmaidat és a félelmeidet, értelmes magyarázatot ad, nem pedig hűvös vagy cinikus elutasítással felel.

Fotó: Getty Images

Hasonló tartalmakért iratkozz fel ingyenes hírlevelünkre!
 

Kölöknet hozzászólás

aláírás