Szülő- és gyereknevelés

Meseíró pályázat 6-14 éves egyszülős családokban élő gyerekeknek!

Ragadj tollat, és mesélj a családról! Meseíró pályázatot hirdet egyszülős családban élő gyerekek részére az Egyszülős Központ a családok nemzetközi napja alkalmából.

Az Ágas-bogas meseíró pályázatra június 15-ig várják azokat a gyerekek által írt történeteket, amelyeknek középpontjában a család áll - közölte a szervezet az MTI-vel.
A kiírásra 6-9 éves és 10-14 éves gyerekek pályázhatnak magyarországi és határon túli településekről egyaránt.

Főnyeremény: családi hétvége Alsópáhokon

Az első helyezettek egy családi hétvégét nyernek Alsópáhokon, a többi díjazottat könyvcsomagokkal jutalmazzák. A beérkezett meséket egy háromtagú szakmai zsűri értékeli.

Téma

A mese középpontjában a család és a hozzáköthető történetek állnak.

Kik jelentkezhetnek?

A pályázók két korcsoportban indulhatnak: 6-9 éves, 10-14 éves korosztályban magyarországi és határon túli településekről egyaránt. A pályázat benyújtásának feltétele, hogy a szülő rendelkezzen aktív Egyszülős Kártyával.

Formai követelmények, pályázat benyújtása

Minden jelentkező egy, maximum 5 A/4-es oldal terjedelmű, nyomtatásban eddig még meg nem jelent írást nyújthat be, amelyet kizárólag e-mailben lehet beküldeni az agasbogas@egyszulo.hu címre.

A pályamunkákat Word-dokumentumként vagy PDF-fájlként kérjük a pályázó nevével és a pályamű címével megnevezve. A pályázathoz a meséhez kapcsolódó, a gyermek által készített illusztrációt is lehet csatolni.

A beküldött pályamunkához minden esetben kérjük a kitöltött JELENTKEZÉSI LAPOT is.

Zsűrizés

A pályaműveket előzsűrizés után szakmai zsűri értékeli. Az ünnepélyes díjátadóra 2023. augusztusában kerül sor az Egyszülős Központban (1085 Budapest, Üllői út 30.).

A szakmai zsűri tagjai

    Dr. Kádár Annamária – pszichológus, tréner, egyetemi oktató
    Kormos Boglárka – a Pompás Napok alapítója, mesemondó
    Nagy Anna – Egyedülálló Szülők Klubja Alapítvány kuratóriumi elnöke

Még részletesebb információ, és jelentkezés: a központ honlapján olvasható.

A pesti Egyszülős Központ 2018. májusában nyílt, hogy gyakorlati segítséget és közösséget nyújtson azoknak a családoknak, ahonnan hiányzik az egyik szülő. Az elmúlt években a központ több mint hetven szolgáltatásával, mintegy 28 000 egyszülős családot ért el. A második központ Budán, 2022 márciusában nyílt meg a Déli pályaudvar mellett, így lehetőség nyílik a budai agglomerációban élő egyszülős családoknak is a központ szolgáltatásaink könnyebb igénybevételére.

Forrás: MTI, egyszulo.hu
Fotó: Getty Images

Hasonló tartalmakért iratkozz fel ingyenes hírlevelünkre!
 

Kölöknet hozzászólás

aláírás