Szülő- és gyereknevelés

Mesés hóvirágmezőben gyönyörködhetünk Budapesthez közel – Mutasd meg a gyereknek is!

Indul a Hóvirágünnep az Alcsúti Arborétumban! A nagy számban nyíló virágok gyönyörű virágszőnyeget alkotnak két és fél hektáron. Az egybefüggő hóvirágmező látványa és hangulata annyira különleges, hogy érdemes azt gyermekeinknek is megmutatni. 
 

A hóvirág nyílása a tél végét, a tavasz közeledtét jelzi. 2024. február 17-től minden nap 10.00-17.00 óráig csodálhatjuk meg a hosszan egybefüggő hóvirágmezőket a fővárostól mindössze 45 kilométerre található arborétumban.

A csodálatos látványt keltő, két és fél hektáron elterülő hófehér virágmező egyedülálló az országban. A mediterrán hóvirágoknak hét hóvirágfaj huszonnégy fajtájában nyújtanak látványosságot az ide látogatók számára.

5 érdekesség a hóvirágról

1. A hóvirágot szedni tilos, ültetni szabad. A kikeleti hóvirág 2005 óta védett növény. Természetvédelmi eszmei értéke 10 000 forint, egyetlen szál letépését is pénzbírsággal büntetik.

2. A közkedvelt virág nagyjából 20 faját ismerjük.

3. A hóvirág a remény és a tisztaság szimbóluma. A legenda szerint ez a törékeny virág jelentett vigasztalást szépségével az Édenkertből kiűzött emberpárnak.

4. A hóvirág neve latinul hófehér tejvirágot jelent, a népnyelvben még hívják fehér tavaszika, Gergely napi virágnak vagy árva virágnak is.

5. A hóvirágnak létezik ősszel virágzó fajtája is, igaz nem nálunk, hanem Görögországban.

Nyitókép: Freepik
Fotók a cikkben: Kölöknet / Fodor Cini
(Minden jog fenntartva)
 

Hasonló tartalmakért iratkozz fel ingyenes hírlevelünkre!
 

Kölöknet hozzászólás

aláírás