Szülő- és gyereknevelés

„Nem engedem, hogy az anyám az ölében hordozza a gyerekeimet – és erre megvan a jó okom!”

A nagymama a közelmúltban néhányszor elesett, ezért a szülők nem biztosak benne, hogy továbbra is képes ölben hordani az unokáit. Az idős nő azonban nem elégedett az új szabályokkal - olvasható a twice.hu oldalán.


A nagyszülők általában alig várják, hogy vigyázhassanak az unokáikra, de nem mindig könnyű lépést tartani a kisgyerekekkel, és ez bizonyos esetekben komoly problémát jelenthet az idősebbek számára - írja a twice.hu.

Egy nő lényegében megtiltotta az édesanyjának, hogy az ölében hordja két unokáját, mivel a nagymama az utóbbi hetekben többször is elesett, és attól fél, hogy elejtheti a gyerekeket.

Az édesanya a Reddit-en magyarázta el a helyzetet, és elmondta, hogy a nagymama továbbra is ölbe veheti az unokáit, de csak akkor, amikor leül velük, hogy mindenki biztonságban legyen.

A nő, aki névtelenül osztotta meg a történetét, azt írta: „Még mindig ölbe veheti őket, de megkértük, hogy ne sétáljon, miközben a karjában tartja őket, hogy ne kockáztassuk az elesést. Elfogadta az érvelésünket, és nem igazán vitatkozott, amikor meghoztuk ezt a szabályt.”

„Azóta azonban rajtakaptuk, hogy szembeszegül a kívánságunkkal, amikor azt hiszi, nem látjuk. Ezt eddig úgy kezeltem, hogy mindig jelen voltam, hogy felügyeljek. Nem nagy ügy” – mesélte az édesanya.

Csakhogy amikor a nagymama meglátogatja őket, az idősebb gyerek gyakran megkéri őt, hogy vegye ölbe, és sétáljon vele a lakásban. Az idős nő válasza pedig nagyon feldühíti az édesanyát.

„Amikor ez megtörténik, passzív-agresszív megjegyzéseket tesz, amik nagyon zavarnak. Azt mondja a gyereknek, hogy sajnálja, de nem lehet. Illetve, képes lenne rá, de anyu és apu nem engedik. Eddig csak egy vállrándítással reagáltam, mert a megjegyzéseitől függetlenül az történik, amit mi akarunk, de nem akarom, hogy ez negatívan befolyásolja a gyerekeimet. Aggódom, hogy gonosznak állít be minket a gyerekek előtt, és ez a jövőben akár oda is vezethet, hogy nem bíznak meg bennünk” – írta a nő.

A válaszadók többsége azt javasolta, beszéljen az anyjával erről a kérdésről, és legyen vele teljesen őszinte és közvetlen. Mások azt is megjegyezték, hogy akár a gyerekeknek is elmagyarázhatja a helyzetet.

„Szerintem nem kell agresszívnak vagy passzív-agresszívnak lenned. Csak mondj valami ilyesmit: Így van, mert a nagymama néha elesik, ezért le kell ülnie, amikor ölbe vesz, hogy mindenki biztonságban legyen” – tanácsolta az egyik hozzászóló.

Egy másik pedig azt írta: „Ezeket a helyzeteket úgy kezelheted a legjobban, ha négyszemközt elbeszélgetsz a nagymamával, teljesen közvetlenül.”

Forrás: twice.hu
Nyitókép: freepik.com

Hasonló tartalmakért iratkozz fel ingyenes hírlevelünkre!
 

Kölöknet hozzászólás

aláírás