AjánlóFilm

Ajánló

Az embergyerek (2003)

 A hatrészes, többszörösen díjnyertes dokumentumfilm-sorozat a tudomány legfrissebb eredményeit tárja a nézők elé a csecsemők fejlődéséről. 

Láthatjuk, hogyan fejlődik, mit gondol, mit érez gyermekünk, és összehasonlíthatjuk a tudományos eredményeket saját, gyerekszobában tett megfigyeléseinkkel. Miközben gyönyörködhetünk a sok aranyos, bájos, különböző nemzetiségű babában, megtapasztalhatjuk, hogyan szereznek ismereteket a kicsik környezetükről, saját magukról, és miként próbálják meg birtokba venni a világot. A hétköznapi életet megjelenítő kísérletekből kiderül, miként fejlődik a csecsemők mozgása, hogyan lesznek képesek egyre bonyolultabb gondolkodási műveletekre, hogyan lesz a sírásból, gügyögésből, mutogatásból nyelvhasználat. A film bemutatja azt is, milyen érzelmeket képesek átélni a picik, hogyan tudják ezeket kimutatni, és hogyan tanulnak meg uralkodni az érzéseiken. Külön rész foglalkozik a társas kapcsolatokkal: az anya-gyermek kötődéssel, majd a gyermeknek a családtagokhoz és más emberekhez való viszonyával. Az utolsó epizód az empátiát állítja a középpontba, vagyis azt, hogyan vagyunk képesek megérteni mások érzéseit.

Az embergyerek az egyik legérdekesebb és leghasznosabb alkotás a csecsemők fejlődéséről. Tanácsokat ugyan nem ad, csak megállapításokat tesz a látottakkal kapcsolatban, mégis nagy segítséget nyújthat a szülőknek a gyermeknevelésben.

Az Eileen Thalenberg által írt és rendezett filmet korábban a Spektrum tűzte műsorára, de aki lemaradt róla, DVD-n is megvásárolhatja.

Hasonló tartalmakért iratkozz fel ingyenes hírlevelünkre!
 

Kölöknet hozzászólás

aláírás