AjánlóFilm

Ez lesz abból, ha a gyerek ott akarja hagyni a sulit – filmajánló

Jackie, a The New Yorker magazin szerkesztője kénytelen hátrahagyni az irodát, hogy fia után utazzon Los Angelesbe. Angelo ugyanis úgy döntött, felhagy a főiskolával, hogy napjait inkább szörfözéssel és önmegvalósítással töltse...

A főiskola és a szörfözés egy szülő szempontjából nem egymáshoz mérhető dolgok, azonban a nő egyszer csak azon veszi észre magát, ő maga az, aki hatalmas változáson esik át a tengerparton. Megismerkedik egy nála jóval fiatalabb szörfoktatóval, aki mellett újra felfedezi önmagát és nőiességét, és már "csak" fiával való törékeny kapcsolatát kell újra megszilárdítania.

Helen Hunt, az Oscar-díjas színésznő a Hullámlovasokat megelőzően már rendezett egész estés filmet, 2007-ben az Amikor minden változik című drámát. A mostani film saját ötletből született, ő írta a forgatókönyvet és rendezte producer társaival együtt.

"Úgy érzem, szar vagyok!"

A Hullámlovasok stábjában ott volt Sonny Miller operatőr, aki legnagyobb névnek számított a szakmában, ha víz alatti vagy épp kifejezetten szörfös jelenetek felvételéről volt szó. „Végül úgyis a természet diktál”- mondogatta gyakran, utalva ezzel, hogy bármilyen fizikai és technikai felkészültséggel vágnak is neki egy forgatási napnak, az időjárás, a tenger bármikor keresztülhúzhatja terveiket. Miller alig pár héttel a forgatás befejezése után szívinfarktusban hunyt el, 54 éves korában. Hunt többször utalt rá, hogy az ő emlékének ajánlja filmjét.

A film 2015. július 23-án érkezik a hazai mozikba.

Hasonló tartalmakért iratkozz fel ingyenes hírlevelünkre!
 

Kölöknet hozzászólás

aláírás