AjánlóFilm

Mese az önmagunkba vetett hitről és a csapatmunkáról

Jobban mondva: film, mivel már látható a mozikban a Sam – Kismadár nagy kalandja című családi mozi az önmegvalósításról, az önmagunkba vetett hitről és a csapatmunkáról.

Amikor itt az ideje, hogy a madarak Afrikába költözzenek, Darius-t, a falka legidősebb tagját megsebesíti egy nagy, éhes macska. Yellowbird van kéznél, hogy meghallgassa Darius titkait a repülésről, így ő lesz az új vezér. Habár Yellowbirdnek nincsen tapasztalata a vándorlásban vagy a vezetésben, gyorsan meg kell tanulnia mindezt. Mivel nem hisz önmagában, eltéved a sarkvidéken, így szembe kell néznie félelmeivel és meg kell tanulnia követnie az ösztöneit.

 

A mesefilm szereplőiről pár szóban

YELLOWBIRD

Hősünk egy tizenéves madár, aki keresi magát, és bár nagyon tetszik neki az utazás gondolata, de ijesztőnek és veszélyesnek tartja. Kapcsolata a pótmamájával, a Katicabogárral meg-megszakítja az eseményeket és néhány igazán elragadó jelenethez vezet. Utazásuk során, ahogy ráébred, mekkora veszélynek teszi ki magát és az új családját, hősünk felfedezi valódi, erősségeit és végül, egy igazi családot talál magának.

DELF

Ő Darius egyetlen lánya. Delf szellemes, szórakoztató és izgalmas tanára a fiatal madaraknak... Annak ellenére, hogy Willie szerelmének tárgya, Delf gyorsan megszereti Yellowbird-öt, ami elhomályosítja ítélőképességét Yellowbird képességeit illetően, vagyis hogy képes lesz elvezetni a madárrajt végső rendeltetési helyére. Ahogy Darius is tette volna, Delf is meglátja a hibái ellenére a jó szívét, amely végül megmenti őket.

KARL

Karl Michka és Janet makacs, hangos és lelkes fia. Azt állítja, hogy működik a 6. érzéke, ezért gyorsan észreveszi, hogy a rossz irányba repülnek, de rossz természete és arroganciája miatt a társai nem figyelnek rá és nem akarják meghallani, amit mond.

KATICABOGÁR

Katicabogár Yellowbird örökbefogadó anyukája. Ő vigyázott rá azóta, mióta kikelt a tojásból az elhagyatott kunyhóban. Ő nevelte és készítette fel a kismadarat a kinti nagyvilág kihívásaira. Katicabogár arra buzdítja Yellowbirdöt, hogy találjon magának egy saját madárcsaládot. A fürge észjárása azonban mérhetetlen zavart okoz a raj vezetését illetően. Mint egy jó tündér, Katicabogár ott marad Yellowbird mellett, hogy biztonságosan elérjék végső úti céljukat.

JANET

Janet Darius tiszteletlen és kissé pimasz nővére, valamint Karl anyja. Anyai gondoskodásba veszi Yellowbird-öt, mindig, mindenben támogatva hősünket, amint az a végzetébe vezeti a raj

DARIUS

Darius egy kedélyes, de kicsit elfoglalt bölcs ember, a megnyugtató pátriárka típus, aki már számtalanszor elvezette a rajt vándorútjaikon. Eltűnése a film elején egy hatalmas űrt hagy maga után, amelyet Yellowbird és Karl próbálnak kitölteni.

MICHKA

Michka egy kicsit a pufók, de ő Janet nyugodt és gondtalan férje, aki mindig igyekszik ész érveket felhozni és megoldani a helyzetet, amikor nehéz szituációba kerülnek.

A BAGOLY

A Bagoly egy áradozó sales-es. Az anyját és a gyerekeit is eladná, csakhogy egy kis profitra tegyen szert... De mindezt bájosan teszi!

Hasonló tartalmakért iratkozz fel ingyenes hírlevelünkre!
 

Kölöknet hozzászólás

aláírás