AjánlóFilm

Ajánló

Világra jönni (2007)

A Talmud legendája szerint a gyermek születése előtt még rendelkezik előző életeinek minden tudásával. Ám egy angyal a csecsemő ajkát mutatóujjával lezárva arra inti, hogy mindezt tartsa titokban. 

 Az újszülött abban a pillanatban elfelejt mindent, s így immár kész rá, hogy világra jöjjön. Ekkor hangzik csak fel az első sírás.

A dokumentumfilm egy különös napon, a teljes napfogyatkozás napján kíséri végig kilenc kisbaba megszületését. Bárhol is járunk, ugyanannak az eseménynek lehetünk tanúi: hogyan jön világra egy gyermek, hogyan lesz a nőből anya, a férfiból apa. Minden történet más: a vietnami Ho Si Minh-város kórházában például naponta átlagosan 120 szülést vezetnek le az orvosok, az amerikai Új-Mexikóban delfinek társaságában vajúdnak az asszonyok, Japánban a hároméves testvér is ott van az újszülött érkezésénél. Valamennyi történetben – így vagy úgy – fontos szerepet játszanak az apák is. Van, aki végigkíséri a vajúdás és megszületés valamennyi pillanatát, majd sírva öleli magához kisfiát, mások a távolból aggódnak, és állatot áldoznak, hogy minden jól alakuljon. Van, aki azért aggódik, nehogy lánya szülessen, mert sokba kerül a hozomány, a másik meg azért fohászkodik, hogy kislány legyen az új jövevény, mert akkor számíthat bőséges ajándékra.

A DVD-n kapható film óriási élményt jelenthet mindenkinek, aki megnézi. A valódi életből vett szereplők, a kozmetikázatlan képek kendőzetlen őszinteséggel mutatják meg az ismeretlentől való félelmet, a fájdalmat, a küzdelemmel járó szenvedést, ugyanakkor természetesen a megkönnyebbülés utáni örömet és határtalan boldogságot is.

Hasonló tartalmakért iratkozz fel ingyenes hírlevelünkre!
 

Kölöknet hozzászólás

aláírás