AjánlóKönyv

Anthony Penrose: A fiú, aki megharapta Picassót

Egy jó gyermek- vagy ifjúsági regényre számítottam, de nem azt kaptam. Csalódott mégsem vagyok, hisz olyat kaptam cserébe, ami tetszett.

Méghozzá egy Tony nevű kisfiú beszámolóját egy különös és izgalmas barátságról, olyan kapcsolatról, ami nem adatik meg mindenkinek és egész életre nyomot hagy maga után. Tony barátja ugyanis nem más, mint a történet elején még nem annyira, ám később nagyon is ismert festő-grafikus-szobrász, Pablo Picasso, akit fotográfus anyukája és festőművész apukája révén ismerhetett meg.

A könyvben sok-sok képpel mutatja be barátságuk alakulását, és persze, nem mellesleg Picasso pályafutását. Betekintést enged a művész magánéletébe és otthonába, bemutatja, mennyire megőrizte Picasso a gyermeki énjét, kíváncsiságát, felfedezni és alkotni vágyását. Teszi ezt családi felvételek, fotók segítségével, a kisgyerek, Tony szemszögéből.

Aki a Picasso által lerajzolt bikákat ugráló szöcskéknek látja, miközben mégis képes meglátni anyja profilját a festő kubista portréjában. Izgalmas művészettörténeti és életrajzi utazás ez a könyv, amelyből az is kiderül, hogy Picasso még abból a helyzetből is különlegesen vágta ki magát, amely a könyv címét szolgáltatta: visszaharapott.

(General Press Kiadó)

Hasonló tartalmakért iratkozz fel ingyenes hírlevelünkre!
 

Kölöknet hozzászólás

aláírás