AjánlóKönyv

Harry Horse - Kisnyuszi elveszett

Kisnyuszit korán reggel az a gondolat ébreszti: bizony, ma van az Ő születésnapja! Az ágya mellett ott is vár rá egy nagy kupac ajándék, és az ünnepelt tiszteletére az egész család ellátogat a Nyusziparkba is.

Ahol Kisnyuszi kénytelen azzal szembesülni, hogy bizony, hiába lett évei számát tekintve eggyel öregebb, a legtöbb játékhoz még mindig nőnie kell egy picikét. És ahogy az az izgága kisnyuszik esetében lenni szokott, egy óvatlan pillanatban történik egy kisebb gikszer is – Kisnyuszi szem elől téveszti családját.

Kisnyuszi meséje igényes szöveggel mutatja be a történetet, a rajzok pedig részletgazdag, élénk színekkel, olykor egy-egy különlegesebb perspektíva mentén szólnak a gyerekekhez. Ami miatt különösen remek ez a mese: pontosan az a fajta történet, amit a szülők akár a saját gyerekükről is mesélhetnének egy este, amivel a gyereknek igazán könnyű azonosulnia. Bölcsődés és kisóvodás porontyok könyvespolcára ajánlom – mondjuk, a Télapó puttonyából vagy a Karácsonyfa alól az egyik csomagból.

(General Press, 2010)

 

Kölöknet hozzászólás

aláírás
 
XKölöknet Szolidaritás