AjánlóKönyv

Pályázatok óvodásoknak és kisiskolásoknak – és az egész családnak

Első olvasására kicsi bonyolult a kiírás, de gyakorló pedagógsuoknak nem fog gondot okozni az értelmezése. A gyerekeknek szerencsére csak annyit kell mondani: "Játsszátok el és/vagy rajzoljátok újra Forrai Katalin Daloló ABC és/vagy Daloló állatok című kötetének összes dalát!".

A Móra Könyvkiadó ismét megjelenteti a fent említett klasszikus műveket, ezúttal a pályázatra beérkező, legjobban sikerült gyermekrajzokkal illusztrálva. A pedagógusok a szöveganyagot és a dokumentációt regisztrációt követően innen tudják letölteni.

A pályaműveket csak akkor tudják elfogadni, ha egyik vagy másik kötet összes dalának illusztrációját tartalmazzák. Egy-egy vershez minden intézménytől maximum 3 rajzot fogadnak be korosztályonként.

Beküldés módja, határideje

Az alkotások bármilyen technikával készülhetnek, A/4-es méretben.

A pályaműveket a postai úton várjuk az alábbi címre:

Móra Könyviadó Zrt., 1134 Budapest, Váci út 19. A borítékra kérjük ráírni: „Daloló rajzpályázat”

A rajz hátoldalára kérjük ráírni: név, életkor, a megrajzolt dal címe.

Beküldési határidő: 2016. június 15., 24:00 óra.

 

Közönségszavazás, zsűrizés

 

A beérkezett pályaművekre internetes közönségszavazást hirdetünk a nagyközönség bevonásával a Móra Kiadó Facebook oldalán. Ezzel párhuzamosan a pályázat zsűrije a beérkezett alkotásokat külön értékeli.

Közönségszavazás: 2016. június 17. – július 1., 12:00 óráig.

A szakmai zsűri által választott díjazottakat és a közönségszavazás nyerteseit a közönségszavazás lezárulása után hozzák nyilvánosságra a Móra Könyvkiadó webes felületein.

Díjak

  • Nyertes óvodai csoport: 40 000 forint értékű könyvcsomag
  • Nyertes iskolai csoport: 40 000 forint értékű könyvcsomag
  • Közönségdíjas óvodai csoport: 30 000 forint értékű könyvcsomag
  • Közönségdíjas iskolai csoport: 30 000 forint értékű könyvcsomag

 

Fordított világ családi versmondó verseny

Erdős László és a Móra Kiadó most minden 12 év alatti gyerkőcöt május 15. és július 15. között versmondó versenyre invitál, melynek keretében a Fordított világ kötetből egy vagy több szabadon választott vers elmondásával indulhatnak az ifjú versenyzők több kategóriában. Ehhez nem kell mást tenni, mint fellapozni a Fordított világ verseskötetet, és máris összeülhet a családi versválasztó kupaktanács. A versenyzéshez kiválasztott verset fejből, vagy olvasva is el lehet mondani, csak apu, anyu vagy a tesó vegye videóra, és regisztrációt követően töltse fel a www.forditottvilag.hu weboldalra. A beküldött anyagokat, verseket a KEDD Animációs Stúdió Youtube mesecsatornáján lehet megtekinteni folyamatosan a verseny időtartama alatt.

A verseny fődíja egy négynapos családi élménynyaralás a párizsi Disneyland-ben, de számos belföldi nyaralás és élmény (vacsora, fagyizás, cirkusz, játszóház, állatkerti örökbefogadás), no és persze könyvcsomag vár a verseny 12+6 döntősére és nyerteseire. A versenyzők gyermek és családi kategóriában indulhatnak. Anyukák, apukák, nagymamák, nagypapák és persze gyerekek együtt adhatnak elő egy választott verset, vagy annak részletét, mint a családi kategória versenyzői. A külföldről induló gyerekek közül ketten a magyar nyelv ápolásáért különdíjban is részesülnek. Ráadásként, a döntőbe jutott versenyzők, hangos - képes könyv formájában, DVD-n is megjelennek majd a verseskötet ősszel megjelenő nyomtatott kiadásában. A díjakról részletesen itt tájékozódhattok.

Kik kerülnek a döntőbe? Ezt egy szuper zsűri dönti el. Örömünkre szolgál a zsűri soraiban tudni a nagyszerű Gubás Gabi színművésznőt, Novodomszky Éva televíziós műsorvezetőt, Buda Gábort és az Alma Együttest, Kőszegi Ákos Jászai Mari díjas színpadi és szinkronszínészt, M. Tóth Géza, Oscar-díj jelölt filmrendezőt, producert, a KEDD Animációs Stúdió alapítóját és vezetőjét, aki több sikeres gyerek-rajzfilm alkotója. A zsűri nem lenne teljes Sebestyén Aba, marosvásárhelyi Nívódíjas színművész, rendező nélkül, aki személyével egyben a határon túli magyarságot is képviseli, hiszen a világ számos pontján beszélik ezt a csodálatos nyelvet.

Ki lesz a nyertes? Ezt a közönség dönti el! A 12 legjobbnak ítélt kis versmondó anyaga, valamint a 6 legjobb családi videó közül 2016. július 22. és július 29. között zajló közönségszavazás útján kerülnek ki a győztesek.

 

 


 

Hasonló tartalmakért iratkozz fel ingyenes hírlevelünkre!
 
Címkék: könyv

Kölöknet hozzászólás

aláírás