AjánlóKönyv

Segítség, becsöngettek!

Hogy mekkora kihívás ma iskolakezdő szülőnek lenni, azok tudják igazán, akik az utóbbi néhány évben végigküzdötték ezt a folyamatot. A Jaffa Kiadó és a Kölöknet kiadványa segít a felelős döntés meghozatalában.

Már a beiskolázás évről-évre változó szabályait követni sem egyszerű feladat, s akkor még nem beszéltünk a szülőket igazán foglalkoztató kérdésekről: Maradjon még egy évet az óvodában? Írassam egyházi, alternatív iskolába, vagy maradjunk a körzeti általánosban? Egyáltalán: miből tudom meg, mennyire "jó” egy iskola? 

Honnan is tudhatnánk a válaszokat, amikor saját tapasztalataink egy jó húsz évvel ezelőtti világból származnak. A döntés valóban nehéz, jószerivel lehetetlen, amíg sem a rendszerben, sem a módszerek között nem tudunk biztonsággal eligazodni.

A Segítség! Becsöngettek! című kiadvány olvasmányos, mégis rendkívül informatív írásokkal segít eligazodni az információk rengetegében. A kötet első része végigkíséri a családot az iskola felé vezető úton, az iskolaérettségi vizsgálattól, az iskolákkal való ismerkedésen át a beíratásig.

Megismerhetjük a rugalmas beiskolázás szabályait, az iskolakörzetek és a beíratás törvényi hátterét. Beleshetünk különféle módszerű tanórákra, megismerhetjük a tagozatos iskolákat, az alternatív pedagógiákat.

A kötet második részében jellemző adatokat találunk az összes magyarországi általános iskoláról. A tanítás eredményességéről tanúskodik a nyolcadikosok kompetenciamérésének iskolánkénti eredménye, ami így, egy listában most kerül először nyilvánosságra. De az iskola méretéről és felszereltségéről is találunk az adatsorban információkat.

A Jaffa Kiadó és a Kölöknet közös kiadványában felsorakoztatott adatok, információk és szempontok pótolhatatlan segítséget nyújtanak az iskolakezdő szülőknek a felelős döntés megalapozásában.

Kötetünket itt megrendelheti.

Hasonló tartalmakért iratkozz fel ingyenes hírlevelünkre!
 

Kölöknet hozzászólás

aláírás